-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

IBM ir Lietuvos Vyriausybė pasirašė ketinimų protokolą dėl stambaus tyrimų centro steigimo Lietuvoje

Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir tarptautinė kompiuterių, technologijų ir IT korporacija IBM šiandien Niujorke (JAV), IBM būstinėje, pasirašė ketinimų protokolą dėl bendro mokslinių tyrimų centro Lietuvoje steigimo.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketinimų protokolą pasirašė ministras pirmininkas Andrius Kubilius ir IBM pasaulinis viceprezidentas tyrimams ir intelektinei nuosavybei Thomas Reevesas. Sutartį dėl bendro tyrimų centro steigimo planuojama pasirašyti dar šį pusmetį. Tikimasi, jog tai didžiausias IT projektas Lietuvos istorijoje, teigiama Vyriausybės pranešime.

Lietuvoje steigiamas mokslinių tyrimų centras vykdys tyrimus strateginėse IBM srityse: nanotechnologijų, gyvybės mokslų, sveikatos priežiūros inovacijose, taip pat intelektinės nuosavybės inovatyvioje vadyboje. Tyrimų centro mokslininkai gilinsis į pažangiąsias nanotechnologijas, įskaitant integruotą silicio fotoniką, naująsias fotovoltaikos ir fotonikos medžiagas. Kartu su Lietuvos Vyriausybe kuriamame centre dirbs Lietuvos universitetų mokslininkai, dirbantys inovacijų srityje.

„Bendras mokslinių tyrimų centras su pasauline aukštųjų technologijų milžine yra neabejotinai didelis laimėjimas Lietuvai. Tai reiškia, jog iš šalies, kuri diegia inovacijas, tampame šalimi, kuri kuria inovacijas visam pasauliui“, – sakė ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

„Tai realus žingsnis, priartinantis mus prie išsikelto tikslo – jau 2020 metais tapti regiono inovacijų centru“, – sakė ūkio ministras Dainius Kreivys. Pasak jo, bendrai kuriamo tyrimų centro steigimas išlaikys Lietuvoje šalies mokslininkus ir suteiks jiems galimybę dirbti su pasaulinio lygio laboratorijose.

IBM yra viena daugiausiai pasaulyje išradimų užpatentuojančių kompanijų – 2009 pagal užregistruotų patentų skaičių JAV ji buvo ketvirta ir pagal patentuojamų išradimų skaičių kelis kartus lenkia artimiausias konkurentes pažangiųjų technologijų srityje. Vien pernai IBM mokslininkai užpatentavo 4914 pasaulį keičiančių mokslinių išradimų, tokių kaip technologija, siunčianti įspėjamąjį signalą kurtiesiems gaisro metu.

Premjeras A.Kubilius ir ūkio ministras D.Kreivys lankosi JAV su darbo vizitu, kurio pagrindinis tikslas – pritraukti investicijas į Lietuvos aukštųjų technologijų sektorių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius