Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 07

Idėja Lietuvai: Vyriausybė jau bando sukurti superministeriją

Skaitytojas Andrius, dalydamasis savo idėjomis Lietuvai, pasiūlė sukurti savotišką superministeriją. Pasirodo, kad Vyriausybė iš dalies šį sumanymą jau įgyvendina.
Vyriausybės veiklos ataskaitos pristatymas
Vyriausybė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Andrius siūlo ne konsoliduoti visas ministerijas, bet sujungti visas įmanomas kompetencijas į vieną vietą.

„Per įstaigas yra daug pasikartojančių skyrių: IT, teisės, buhalterijos, finansų, vidaus audito, administravimo, bendrųjų reikalų, personalo, viešųjų ryšių, ES investicijų. Žinios būtų vienoje vietoje, būtų aišku, į ką kreiptis, būtų naudojamos vienodos programinės įrangos, vienoda elgesio politika. Sumažėtų funkcijų persidengimas, reikėtų mažiau darbuotojų, būtų keičiamasi ir kaupiama bendra patirtis.

Galiausiai kaštus mažintų gerokai mažėjantis procesų skaičius, pavyzdžiui, skirtingų ministerijų skyriai nederintų dokumentų su kitų ministerijų dokumentais, būtų vienas auditas. Pagrindiniai procesai galėtų būti automatizuoti. Be abejo, vadovų atrinkimui reikėtų samdyti personalo atrankos kompanijas. Kad būtų paprasčiau, galima keisti ne viską iš karto, o sujunginėti funkciją po funkcijos“, – siūlo Andrius.

Ministro Pirmininko patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas 15min sakė, kad tai, ką siūlo Andrius, Vyriausybė jau daro.

„Ministerijos nėra jungiamos – konsoliduojamos po visas ministerijas išsibarsčiusios bendrosios ir kitos funkcijos“, – sakė jis.

Anot T.Beržinsko, tai daroma dėl tų pačių priežasčių, kurias mini Andrius: siekiama išvengti nereikalingo dubliavimosi, siekiama sumažinti kaštus, padaryti valstybės sektoriaus veiklą kaip galima efektyvesnę ir spartesnę.

„Dėl dalies procesų automatizavimo irgi einama tuo keliu, čia dar yra ir darbai dėl visų viešojo sektoriaus IT funkcijų optimizavimo ir sutelkimo į vienas rankas, kas vėl padės ir sumažinti kaštus, ir užtikrinti sklandesnius, greitesnius procesus“, – teigė patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius