Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 06

„Idėja Lietuvai“ žengia į naują idėjų gyvendinimo etapą

Iniciatyva „Idėja Lietuvai“ pradeda naują etapą. Lietuvai apsisprendus dėl jai svarbiausių idėjų, dabar visuomenė kviečiama susitelkti ieškant jų įgyvendinimo būdų. Kiekvienas, turintis pasiūlymų, gali juos pateikti atnaujintame iniciatyvos interneto puslapyje.
Iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ idėjų pristatymas
Iniciatyva „Idėja Lietuvai“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atnaujintame iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ puslapyje galima matyti kiekvienos iš atrinktų idėjų įgyvendinimo kelią: ten galima rasti informaciją apie kiekvieną idėjos įgyvendinimo žingsnį, įstatymo projektą, nuomonę, siūlymą ar atskirą iniciatyvą. Taip pat prie kiekvienos idėjos galima pasidalinti savo mintimis apie jos įgyvendinimo būdus.

Pažadą nepamiršti paskelbtų idėjų tęsi iniciatyvą „Idėja Lietuvai“ pradėjusios ir vėliau prie jos prisijungusios žiniasklaidos priemonės: jos toliau kiekvieną dieną skiria eterį ir laiką tam, kad idėjos būtų matomos ir apie jas nuolat būtų kalbama tiek visuomenėje, tiek valdžios institucijose.

„Nuo pat pirmosios dienos, kai pristatėme iniciatyvą „Idėja Lietuvai“, pabrėžėme, kad idėjų išrinkimas ir paskelbimas bus ne iniciatyvos pabaiga, o tik pradžia. Tad dabar tęsime duotą žodį: iniciatyvos komanda, prie jos prisijungę žurnalistai toliau dirba tam, kad ši idėja neliktų tik popieriuje. Norime pakviesti prisidėti visus, pritariančius visoms atrinktoms ar bent vienai iš jų idėjai – kartu ieškokime būdų jas įgyvendinti ir parodykime, kiek galime nuveikti, jei tik suvienijame jėgas“, – kalbėjo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

„Didžiuojamės, kad 15min reikšmingai prisidėjo prie pirmojo „Idėja Lietuvai“ etapo ir padėjo šią iniciatyvą pristatyti Lietuvai. Mūsų įmonės šūkis – „kurti geresnę visuomenę“ – ir mes visuomet aktyviai kalbame temomis, kurios gali padėti mūsų šaliai tapti dar geresne vieta gyventi. Išrinkus 3 didžiąsias idėjas baigėsi vienas svarbus etapas. Dabar prasideda kitas – įgyvendinimas. Dabar prie jo turėtų prisidėti ne tik „Idėja Lietuvai“ komanda, bet ir visi, kuriems svarbi Lietuvos ateitis. „15min“ indėlis bus ir toliau drąsiai kalbėti visomis visuomenei aktualiomis temomis, nes sėkmingam 3 idėjų įgyvendinimui reikia ne pavienių, o kompleksinių sprendimų“, – sakė 15min direktorius Ramūnas Šaučikovas.

Tokių pavyzdžių jau yra: pavyzdžiui, ukmergiškiai patys pradėjo iniciatyvą „Įkalbink draugelį mokytojauti“, kuria nori prisidėti prie idėjos, susijusios su mokytojo prestižo kėlimu, įgyvendinimu. Primename, kad taip pat buvo atrinktos idėjos įteisinti dvigubą pilietybę ir suteikti pagalbą jaunoms šeimoms įsigyjant būstus bei mažinti biurokratiją skaitmenizuojant valstybės paslaugas.

Savo pritarimą atrinktoms idėjoms jau išreiškė beveik 14 000 žmonių – visi norintys dar gali tai padaryti pasirašydami „Idėja Lietuvai“ aktą.

Be to, nelieka pamirštos ir idėjos, kurios nebuvo išrinktos tarp trijų svarbiausių: visos jos pateko į nuolat pildomą idėjų banką. Kai kurias iš jų savo ruožtu imasi įgyvendinti įvairios nevyriausybinės organizacijos, socialiai atsakingi verslininkai, privatūs asmenys.

Idėja Lietuvai“ – nacionalinė iniciatyva, siekianti suburti visuomenę ir kartu nuspręsti, ką galime padaryti, kad šimtmečio sulaukusią Lietuvą ateities kartoms paliktumėme klestinčią.

Dėl šio tikslo susivienijo Lietuvos žiniasklaida: IDĖJA LIETUVAI iniciatoriai DELFI, LRT ir 15min bei Žinių Radijas, LNK, INFO TV, ELTA, žurnalas „Savaitė“, Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos žurnalistai. Iniciatyvą globoja šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius