Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 19

Ieškoma būdų, kaip parskraidinti užsienyje įstrigusius lietuvius

Dėl Islandijoje esančio ugnikalnio išsiveržimo tūkstančiai lietuvių įstrigę užsienyje, intensyviai ieškoma būdų, kaip juos pargabenti į Lietuvą.  
Frankfurto oro uostas
Frankfurto oro uostas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turistai Ugnikalnis

„Ir kelionių organizatoriai, ir kelionių agentūros jau nuo penktadienio aktyviai rūpinasi savo klientais, – komentavo Lietuvos turizmo asociacijos prezidentė Danutė Mažeikaitė. – Oficialiais duomenimis, poilsio tikslu į Egiptą ir Turkiją yra išvykę 2300 žmonių iš Lietuvos, o į Kanarų salas – 220.“

Pirmadienį dviem orlaiviais parskraidinti poilsiautojai iš Egipto, Hurgados kurorto. Jie į Lietuvą turėjo grįžti balandžio 16-17 dienomis. Apie pietus pakilo dar vienas orlaivis, kuris išskrido pargabenti turistų iš Tenerifės. Planuojama, kad naktį bus vykstama pasiimti ir poilsiavusių Šarm El Šeiche.

Išplatintame pranešime spaudai skelbiama, kad kelionių organizatoriai rūpinasi savo klientais, kurie šiuo metu dėl sutrikdyto oro uostų darbo yra priversti pratęsti atostogas užsienio šalyse, kaip to reikalauja teisės aktai. Turistams suteikiama nakvynė, maitinimas ir ieškoma saugių grįžimo į Lietuvą galimybių.

„Intensyviai stebime susiklosčiusią situaciją, tad akivaizdu, jog yra dedamos visos pastangos, kad informacija apie skrydžių tvarkaraščio pokyčius kuo greičiau būtų vieša“, - sakė D. Mažeikaitė.  

Turistams, kurių kelionės turėtų įvykti artimiausiu metu, yra siūlomos alternatyvos arba grąžinami sumokėti pinigai už kelionę.

Apie kelionių organizatorių ar agentūrų nuostolius kol kas neskelbiama, nes laukiama, kol žmonės saugiai grįš į Lietuvą. Tuo tarpu Lietuvos oro uostai jau skaičiuoja patirtus nuostolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius