Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 08 /21:06

Ieškoma galimybių Lietuvos piliečiams grįžti iš Izraelio namo

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC ) informuoja, kad aktyviai ieško galimybių kuo skubiau grįžti namo Lietuvos piliečiams, šiuo metu negalintiems išvykti iš Izraelio. Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina atsisakyti kelionių į Izraelį, nes gali nebebūti kaip grįžti. Tuo metu Lietuvos žydų bendruomenė skelbia, kad vienas lėktuvas tautiečius pargabens jau pirmadienio rytą.
Gazos ruože Izraelis susprogdino pastatus
Gazos ruože Izraelis susprogdino pastatus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NKVC pažymi, kad tariamasi dėl galimybių tiek su tarptautiniais partneriais, tiek su privačiomis oro vežėjų kompanijomis, kad Tel Avivo oro uoste užstrigę Lietuvos piliečiai turėtų galimybę kuo greičiau grįžti į Lietuvą.

NKVC duomenimis, sunkumų kyla lietuviams, kurių lėktuvas į Vilnių buvo atšauktas šeštadienį.

Sekmadienį skrydis į Tel Avivą įvyko, tikimasi, kad juo iš Izraelio grįš dalis keliautojų, turinčių bilietus į reguliarų reisą.

VIDEO: Paaiškiname žemėlapiu: oro ir žemės apšaudymų taškai Izraelyje ir Gazoje

NKVC ir Užsienio reikalų ministerija palaiko glaudų ryšį su Tel Avive esančiais Lietuvos piliečiais bei ragina visus, kuriems reikalinga pagalba, kreiptis nurodytais kontaktais:

Lietuvos ambasada Izraelio Valstybėje tel. +972 3 6958 685 ar el. pašto adresais amb.il@urm.lt, consul.il@urm.lt arba LR Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina atsisakyti kelionių į Izraelį: „Jei nėra būtinybės – atsisakykite kelionės į Izraelį. Galimybės grįžti gali būti apsunkintos. Saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl būkite budrūs ir nuolat sekite informaciją“, – sekmadienį sakė G.Landsbergis.

Skrydis paryčiais

„Lietuvos žydų bendruomenė skelbia, kad pirmadienio rytą vienas lėktuvas pargabens tautiečius namo“, – sakoma feisbuke išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius