-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 11

Ieškome kiaulių: seną degalinę prie Vilniaus užvertė šiukšlėmis ir oranžinėmis sofomis

Visai netoli Vilniaus ribos, Molėtų plente ties posūkiu į Paberžę, kažkada veikė degalinė. Dabar teritorija tuščia ir apleista, o kažkas nusprendė, kad čia bus labai patogu versti šiukšles. Ir privežė jų, net oranžinių sofų nepagailėjo.
Šiukšlėmis apversta apleista degalinė Molėtų plente
Šiukšlėmis apversta apleista degalinė Molėtų plente / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Degalinė, sklypas kurioje ji stovi priklauso privačiai įmonei, kažkada veikė ties posūkiu į Paberžę, Vilniaus rajono teritorijoje.

Kitoje Molėtų plento pusėje stovi HBH restoranas su erdvėmis aktyviam poilsiui lauke, tyvuliuoja bent keli ežerai. Tačiau šiukšlintojams tai nedarė jokio įspūdžio – jie savo šiukšles čia vežė nesikuklindami.

Vilniaus rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pažadėjo, kad imsis veiksmų ir privers sklypo šeimininkus susitvarkyti. Tiesa, kas tie šeimininkai, savivaldybės atstovai neatskleidė.

„Šis buvusios degalinės sklypas yra valdomas nuosavybės teise, todėl sklypų savininkų atžvilgiu Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pradės administracinio nusižengimo teiseną pagal ANK 366 str. (Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas)“, – paaiškino Vilniaus rajono savivaldybė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šiukšlėmis apversta apleista degalinė Molėtų plente
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šiukšlėmis apversta apleista degalinė Molėtų plente

Pagal ANK 366 straipsnį už Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimus gresia bauda nuo 20 iki 140 eurų, jeigu nusižengimas pasikartoja – bauda jau gali būti nuo 140 iki 600 eurų.

Tad teritorijos, kur kažkada veikė degalinė, šeimininkai turės susitvarkyti ir dar baudą sumokėti.

Gal žinote, kas atsikratė tokios oranžinės sofos? Praneškite ieskome@15min.lt.

Mes kviečiame jus nelikti abejingus ir sugėdinti šiukšlinančius ne tik šiuo atveju: nufotografuokite gamtoje ar viešoje vietoje aptiktas šiukšlių krūvas ir atsiųskite jas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt. Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt ji ir išduos šiukšlinantį kaltininką?

15min ne tik publikuos jūsų tekstus ir nuotraukas bei taip sugėdins kiaulintojus. Nuotraukas ir prikiaulinimo vietos adresą nusiųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai. O gal patys pasirūpinsite išvalyti jūsų mieste ar rajone prišiukšlintą vietą? Atsiųskite nuotrauką, kaip tvarkote aplinką. Kiaulintojus – gėdinsime, švarintojams – dėkosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius