-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

Ieškome kiaulių: su „kiaulių epidemija“ nuolat susiduriantys gyventojai tvarkosi patys

„Mes kiekvienais metais susiduriame su šia kiaulių epidemija“, – taip nelinksmai savo laišką 15min pradėjo vilnietė Eglė, gyvenanti Kairėnuose. Čia esančiame miške kai kurie žmonės visiškai nesigrauždami palieka krūvas šiukšlių. Nežinodami, kur reikėtų kreiptis pagalbos, vietos gyventojai kelis kartus per metus suorganizuoja talką ir susitvarko apylinkes patys.
Šiukšlės šalia Kairėnų gatvės
Šiukšlės šalia Kairėnų gatvės / 15min skaitytojos Eglės nuotr.

„Kiaulių epidemija“. Taip situaciją, kai nuolat šiukšlėmis užverčiamos pamiškės, vadina Kairėnų gatvėje, Vilniaus pakraštyje, gyvenantys žmonės.

„Gyvename šalia miško. O miškas kai kuriems žmonės atrodo, kaip puikiausia vieta atsikratyti šiukšlių. Beveik kasdien randame krūvas šiukšlių, kurias paliekančių žmonių nesugėdina net ant medžių pakabinti prašymai nešiukšlinti ir gerbti gamtą. Tiesiog padedama po tais medžiais kaip pasityčiojimas. Šio pavasario radiniai – statybinės atliekos, plastikiniai kibirai, maišai, metalinės bačkos, padangos ir t.t. Jau nekalbu apie kalėdines eglutes, neva pasodintas“, – nusivylimo žmonėmis neslėpė Eglė.

15min skaitytojos Eglės nuotr./Šiukšlės šalia Kairėnų gatvės
15min skaitytojos Eglės nuotr./Šiukšlės šalia Kairėnų gatvės

Moterys prasitarė, kad nežinia, į ką jiems reikėtų ir kreiptis, jog šiuos plotus sutvarkytų. Todėl tvarkosi kaimynai patys. Veiksmo vieta – Kairėnų g. ties įvažiavimu į Gvazdikų sodų 1-ąją ir 5-ąją gatves.

„Susirenkame su vienais kaimynais ir patys tvarkome net porą kartų per metus. Ir šiemet, kaip ir kiekvienais metais, teks rinkti visas šitas šiukšles. Reikia leisti miškui atsikvėpti nuo tokių KIAULIŲ“, – teigė Eglė.

Blogiausia, anot Eglės, yra tai, kad šiemet palikta didžiulė bačka – 200 litrų talpos, prigrūsta šiukšlių, todėl ją išgabenti gali būti sudėtinga.

„Dar labai populiarus radinys – visokios kompostavimui tinkamos šiukšlės: šakos, iškasti kelmai iš sodų. Ir viskas suversta prie pat kelio“, – pasakojo Eglė.

Kviečiame nelikti abejingiems ir kartu sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius