-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 20

Ieva Davydenko: įstrigęs Londono, Romos ar Niujorko kamščiuose lietuvis pagaliau supranta, kad Vilnius – sostinė, kurioje gyvenimas gali būti ne tik kosmopolitiškas, tačiau ir patogus

Balandžio 5 dieną Vilniuje įvyks konferencija „restart Vilnius“, kurioje bus aptarta Vilniaus – Europos ir pasaulio traukos centro – vizija.
Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos atstovė Lietuvoje Ieva Davydenko
Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos atstovė Lietuvoje Ieva Davydenko / PLJS nuotr.

Konferenciją rengia Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga drauge su Vilniaus universiteto Studentų atstovybe.

Konferencijos rengėjus paskatino garsaus dramaturgo M.Ivaškevičiaus žodžiai, išsakyti praėjusiais metais surengtoje diskusijoje apie emigraciją: „Yra miestai, kurie visada traukia – kaip Paryžius, Niujorkas, Londonas. Miestu, kuris trauktų, reikia paversti ir Vilnių. Tik tuomet jis bus įdomus kitus pasaulio miestus pasirinkusiems ambicingiems emigrantams“.

Konferencijoje pranešimus apie Vilniaus ateitį ir vizijas skaitys Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Kultūros ministras Šarūnas Birutis, Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto profesorius Vytautas Nekrošius, prozininkas, dramaturgas, pjesės „Išvarymas“ autorius Marius Ivaškevičius, viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas, ISM dėstytojas, ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Konferencija vyks Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre Saulėtekio al. 5, Vilniuje. Konferencijos pradžia – 11.00 val.

„Įstrigęs Londono, Romos ar Niujorko kamščiuose lietuvis pagaliau supranta, kad Vilnius – sostinė, kurioje gyvenimas gali būti ne tik kosmopolitiškas, tačiau ir patogus, – sako renginio organizatorė, Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos atstovė Lietuvoje Ieva Davydenko. – Gana kalbėti apie Vilniaus skolas, galvokime kaip stiprinti ir garsinti Vilniaus miestą”.

Po pranešimų konferencijos dalyviai dirbs trijose darbo grupėse, kuriose bus svarstomi su miesto ekonomika, švietimu ir kultūra susiję klausimai. Studentai, akademikai, užsienio lietuviai kurs konkrečius pasiūlymus, kurių rezultatai bus pristatyti Vilniaus miesto savivaldybei.

Norintys dalyvauti šioje konferencijoje kviečiami registruotis el. paštu registracija@pljs.org.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius