Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 30

Ignalinos AE gali nepavykti laiku nutiesti kabelio į atliekų saugyklas

Statyti branduolinio kuro ir radioaktyviųjų atliekų saugyklas siūlantys verslininkai įžvelgia, kad viešųjų pirkimų konkursai Ignalinos atominėje elektrinėje (AE) skelbiami iš anksto žinant, kas juos laimės.
Radioaktyvu
Radioaktyvu. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyviųjų atliekų saugyklų statyba vėluoja jau beveik trejus metus ir net jeigu darbus pavyks baigti, kaip žadama, iki 2011-ųjų pavasario, saugyklos veikti negalės, nes neturės stabilaus elektros tiekimo.

Gruodžio pradžioje Ignalinos AE nutarė nutraukti viešųjų pirkimų konkursą tiesti elektros tiekimo liniją nuo jėgainės iki būsimų saugyklų. Anot dienraščio, pradėjus visas procedūras iš naujo, nutiesti elektros liniją į saugyklas iki 2011-ųjų pavasario greičiausiai nepavyks.

Šiame konkurse dalyvavusios bendrovės įtaria, jog rangovų atranka buvo nutraukta dėl to, kad laimėtoja būtų tekę skelbti bendrovę, kuriai pergalė iš anksto nebuvo suplanuota. Verslininkai spėja, kad Ignalinos AE proteguoja Ukrainos įmonės „Eloks“ atstovę – bendrovę „Ekobana“ ir būtent iš jos norėjo pirkti specialius vežimėlius, kuriais kabeliai bus sujungti su elektros šaltiniu.

„Mums nekilo įtarimų, kad konkurso sąlygos buvo parengtos taip, kad reikalavimus atitiktų tik viena bendrovė. Kadangi Ignalinos AE vykstant konkursui dėl kažkokių aplinkybių nutarė, kad dalies pirkinio jai nereikia, pagal įstatymą konkursą ji turėjo nutraukti ir skelbti iš naujo. Patikslinus sąlygas, galimybių dalyvauti konkurse turės daugiau įmonių, nes minėtos įrangos pirkti jau nereikės. Jeigu Ignalinos AE būtų nenutraukusi konkurso ir paskelbusi laimėtoją, nors ir pakeitė sąlygas, tokie veiksmai prieštarautų įstatymams“, – sakė Viešųjų pirkimų tarnybos Prevencijos ir kontrolės skyriaus vedėja Jolita Puškorienė.

Konkurso favorite laikyta „Ekobana“ liko tik penkta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius