Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 28

Į prezidentus siūlomas I.Vėgėlė įvardijo, su kuriomis politinėmis jėgomis neturės nieko bendro

Buvęs Advokatų tarybos pirmininkas, advokatas, profesorius Ignas Vėgėlė pastaruoju metu linksniuojamas potencialių kandidatų į prezidentus reitingų trejetuke. Jis neatmeta galimybės eiti į rinkimus, bet teigia, kad kandidatuotų, jei būtų priverstas tai daryti. I.Vėgėlė davė išsamų interviu 15min videolaidai „15/15“.
Ignas Vėgėlė
Ignas Vėgėlė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Svarbiausios interviu temos

  • Kaip I.Vėgėlė vertina savo populiarumą.
  • I.Vėgėlės ir G.Nausėdos priešprieša gali būti viešųjų ryšių projektas.
  • Koks Lietuvoje pradėtas projektas jam kelia didžiausią nerimą?
  • Kaip I.Vėgėlė vertina I.Šimonytės Vyriausybę?
  • Apie kokius rinkimus I.Vėgėlė svarsto – Prezidento, Europos Parlamento, Seimo?
  • I.Vėgėlė teigia matantis, kad jo asmenybė daro didelę įtaką G.Nausėdai. Kokią?
  • Kokios yra I.Vėgėlės politinės pažiūros?
  • Su kokiomis partijomis I.Vėgėlė teigia negalintis turėti nieko bendro?
  • Mąstydamas apie ėjimą į politiką I.Vėgėlė renkasi tarp dviejų kelių.
  • I.Vėgėlė jaučiasi ypač pažemintas teisingumo ministrės E.Dobrowolskos.

– Pagal naujausią delfi.lt užsakymu atliktą „Spinter tyrimų“ apklausą apie galimus kandidatus į prezidentu jūs iš antros vietos nuo praėjusios apklausos persikėlėte į trečią. Svyravimai gana maži, bet vis dėlto tokios tendencijos – top trys. Kaip reaguojate į tokius rezultatus?

– Absoliučiai abejingai. Kai tiktai mane įtraukė į tas apklausas, man buvo šiek tiek nuostaba. Ko gero, buvau pastebėtas dėl to, kad gyventojai turi teisę įrašyti pavardę. Tai turbūt tiek buvo įrašyta, kad reikėjo jau įtraukti. Bet kai buvau įtrauktas, aš iš karto sureagavau, kad tos apklausos yra visuomenės emocija. Ji šiandien – labai gera, rytoj gali būti kažkiek blogesnė, poryt gali būt dar kitokia. Šiandien gali tave iškelti ant pjedestalo, rytoj gali pakarti, tai yra natūralu.

– Bet matome, kad jūsų palaikymas yra apie 10 procentų. Ar manote, kad tai yra ta visuomenės dalis, kuri tvirtai jus palaiko?

– Žinote, tai yra labai didžiulis reitingas. Tai visuomenės reakcija ne tik į mano kalbėjimą, bet ir realius veiksmus.

Jeigu mes prisiminsime poną dabartinį prezidentą Nausėdą, tai, jeigu aš neklystu, prieš metus (iki kandidatavimo, – red. past.) jo reitingas buvo apie 5 procentai. Jeigu prisiminsim daugelį kitų prezidentų – kokį Paksą ar dar kažką panašaus, tai irgi buvo labai panašus reitingas. Tai turėti 10 proc. reitingą neturint jokios...

Aš neinvestavęs nė euro, neturiu jokios pagalbos politinės – nei politinės partijos, nei struktūros politinės. Aš esu vienas kaip pirštas.

Žiūrėkit, aš neinvestavęs nė euro, neturiu jokios pagalbos politinės – nei politinės partijos, nei struktūros politinės. Aš esu vienas kaip pirštas, už tai labai daug atima laiko ir kalbėjimas, ir tyrimai, ir visi kiti dalykai. Aš kuriu komandą, bent jau kad tyrimus padėtų atlikti, nes tai yra tikrai labai sunku vienam padaryti – ir kalbėti, ir atlikti tyrimą, ir jį pristatyti.

Apibendrinant, iš tiesų tai yra labai didžiulis pasitikėjimas, aš labai dėkingas esu už tą pasitikėjimą, vadinasi, darau teisingai. Ką su tuo pasitikėjimu reikia daryti? Pagrindinis dalykas – reikia nenuvilti žmonių, nenuvilti visuomenės, stengtis padaryti bent minimalius rezultatus nedideliais žingsneliais, o tada matysim.

– Ar visuomenės nenuvylimas būtų žingsnis į politiką, į prezidento postą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius