Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 19

Įkalinti pamario gyventojai vietoj amfibijos renkasi kelią ledu (nuotraukos)

Pamaryje Nemunas grįžta į savo vagą ir potvynis pereina į polaidį, tačiau susiekti Šilutės rajone vis dar sudėtinga.
Kariškiai padeda iš amfibijos išlipti keleiviams.
Kariškiai padeda iš amfibijos išlipti keleiviams. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Dėl tolesnės situacijos šeštadienį Šilutėje buvo surengtas Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame aptartas pasirengimas 2011 metų pavasario potvyniui. Į pamarį atvažiavo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, kuris ir vadovauja šiai komisijai.

Jo nuomone, padėtis šiame krašte yra stabili ir pavasariniam potvyniui yra pasiruošta.

„Tūkstančius metus čia vyksta potvyniai, skirtumas tik tas, kad šiemet viskas labai greitai užšalo. Tačiau gyventojai važiuoja ledu šalia kelio“, – sakė R.Palaitis.

Jis abejojo, kad Vyriausybei pavyktų artimiausiu metu rasti 20 mln. litų estakados statyboms. Kol valdžia bejėgė pastatyti estakadą ar supilti pylimus, gyventojai patys turi ieškotis išeities – jie į Rusnę važiuoja ant pievų ledo. Trasa yra paženklinta, o ledo storį kaskart matuoja ugniagesiai. 

Anot Rusnės seniūno Voitecho Deniušo, žmonėms reikėjo suktis, nes parduotuvėse pradėjo net duonos trūkti.

Tiesa, penktadienį važiuodama šia trasa įlūžo viena moteris. Laimė, ji ir kartu keliavusios dvi dukros nenukentėjo, o automobilis, specialistams padedant, buvo ištrauktas.

Iš pradžių buvo nuogąstaujama, kad vietos gyventojai negalės pasiekti Šilutės savivaldybės ir atiduoti savo balsų vasario 27 d. vyksiančiuose rinkimuose. Tačiau raminama, kad jiems nebus jokių kliūčių balsuoti.

Nors karinė amfibija žmones kelia per dieną du kartus, žmonės retai ją renkasi. Kalbinti vietos gyventojai teigė, kad jiems patogiau keliauti savo automobiliu per ledą.

Kad mažai žmonių perkeliama amfibija, patvirtino ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Algimantas Kloviškis. Anot jo, vienu važiavimu perkeliami 2 ar 3 žmonės. Amfibija sunaudoja 150 litrų dyzelino keldama gyventojus į abi puses per beveik pusę kilometro apsemtą ruožą.
 

Šiuo metu ekstremali situacija paskelbta Pagėgių ir Šilutės rajonų savivaldybėse, ją koordinuoja specialiai įkurtas darbų koordinavimo štabas. Jei potvynis išplis per tris ar daugiau savivaldybių, civilinės saugos institucijų veiksmų koordinavimą zonoje perims Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius