Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 14

Iki gyvos galvos kalintis „tulpinis“ atgailauja dėl kraupių nužudymų, bet bausmė nesušvelnėjo

Už buvusio „Mažeikių naftos“ vadovo Gedemino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino, Panevėžio teisėsaugos pareigūnų nužudymus ir kitus itin sunkius nusikaltimus iki gyvos galvos įkalintam Panevėžio „tulpinių“ gaujos nariui Audriui Andrušaičiui vėl nepavyko sulaukti švelnesnės bausmės.
Virginijus Baltušis
Virginijus Baltušis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kauno apygardos teismas šią savaitę netenkino Pravieniškių 2-ojo kalėjimo teikimo dėl 55 metų A. Andrušaičiui paskirtos laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos pakeitimo į terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nusprendė, kad 21 metus už grotų laikomas panevėžietis nepakankamai koreguoja problemines sritis, jo pažanga mažinant nusikalstamo elgesio riziką nėra akivaizdi ir įtikinanti.

Nors įkalintas panevėžietis šiuo metu kaltę pripažįsta (teisminio nagrinėjimo metu teigė, kad jo byla suklastota), pasak teismo, analizuojant situaciją stebimas gynybiškumas, detalumo vengimas.

„Teisminio nagrinėjimo metu nuteistasis kaltės dėl įvykdytų nusikalstamų veikų nepripažino, tačiau vertinimo metu pripažįsta, kad jam inkriminuotas veikas atliko ir nurodo, kad gailisi“, – rašoma kalėjimo dokumentuose. Taip pat nurodyta, kad vyras yra padengęs visus įsiskolinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius