-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

Iki Kūčių Kaune kursuos žaliasis Kalėdų troleibusas (nuotraukos)

Nuo trečiadienio Kauno miesto centre pradeda kursuoti Kalėdų dvasia papuoštas seniausias mieste troleibusas, o jo keleiviai bus vaišinami ne tik „Jacobs“ kava, bet ir kviečiami dalyvauti įvairiuose žaidimuose bei konkursuose.
Troleibusas ir jo vairuotojas darbui pasiruošę
Troleibusas ir jo vairuotojas darbui pasiruošę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 Šventinė transporto priemonė – bendrovių „Kraft Foods“ ir „Autrolis“ dovana miestiečiams.

Kadangi troleibuso vienos valandos kaštai siekia apie 200 litų, „Autrolis“ šiam neįprastam troleibusui važinėti paaukojo apie 40 tūkst. litų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šventinis troleibusas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šventinis troleibusas

„Esame socialiai atsakinga įmonė, todėl norėjome ir mes prisidėti prie miesto įvaizdžio kūrimo bei sudaryti kuo šventiškesnę aplinką keleiviams“, – sakė „Autrolis“ generalinis direktorius Mindaugas Legas.

Troleibusas perdažytas žaisminga žalia spalva, kuri dominuoja tiek transporto priemonės išorėje, tiek viduje. Jo priekyje keleivius pasitinka užrašas „Gera dalintis šiluma“. Langai papuošti raudonos spalvos užuolaidomis.

Kava sušildys, žaidimai ir konkursai pralinksmins

Suaugę troleibuso keleiviai, skambant muzikai, bus vaišinami „Jacobs“ kava, o mažiesiems Kauno gyventojams bus surengti keli lėlių teatro spektakliai. Keleiviai galės dalyvauti ir karaokė konkursuose, už kuriuos bus apdovanoti šokoladais, vyks afrikietiškų būgnelių pamokos, šaškių ir šachmatų turnyrai. Troleibuse taip pat bus rodomi filmai ir pasakojama apie kultūrą viešajame transporte, mokoma, kaip pasigaminti kalėdinius suvenyrus.

M.Lego teigimu, kiekviena socialiai atsakinga bendrovė turėtų prisidėti prie kalėdinės dvasios sukūrimo. „Sunkmetis negali užkirsti kelio gerumui, kuris mus apsupa per Kalėdas, todėl ir keleiviai, nepriklausomai nuo jų amžiaus, turi pajusti tą kalėdinę šilumą“, – įsitikinęs AB „Autrolis“ vadovas M.Legas.

Visomis dienomis žaliasis troleibusas kursuos nuo 14 iki 21 valandos, o sekmadieniais darbą pradės dar anksčiau – 10 valandą. Jis važiuos nuo Kauno kultūros centro „Tautos namai“ iki Kauno pilies stotelės.

Troleibuso vairuotojas bus persirengęs specialia, iki šiol miestiečiams nematyta, apranga. Anksčiau ketinta taip papuošti visus „Autrolio“ vairuotojus, tačiau sunkmetis privertė atidėti planus geresniems laikams.

Žaliasis troleibusas centrinėmis Kauno gatvėmis miestiečius džiugins iki gruodžio 23 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius