-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Iki metų pabaigos tėvai už vaikų būrelius mokės pigiau

Tėveliai, norintys pasinaudoti valstybės skiriamu finansavimu neformaliajam vaikų švietimui, turėtų suskubti. Paslaugų sutartis su neformaliojo vaikų švietimo teikėjais – organizacijomis ar laisvaisiais mokytojais – būtina sudaryti iki 2015 m. spalio 1 dienos.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Antakalnio atvirame jaunimo centre ,,Žalianamis“
Piešimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki metų pabaigos

Nuo 2015 m. spalio 1 d. iki gruodžio 31 d. neformaliajam vaikų švietimui skiriamas tikslinis valstybės finansavimas – krepšelis.  Trims paskutiniams šių metų mėnesiams – spaliui, lapkričiui, gruodžiu – kiekvienam neformaliojo švietimo veiklas lankančiam moksleiviui teikiama iki 15 Eurų kiekvieną mėnesį (suma gali kisti savivaldybės sprendimu) vienai pasirinktai veiklai finansuoti. Krepšelis suteikiamas vieną kartą 3 mėn. laikotarpiui.

Tikimasi, kad skiriamos lėšos padidins neformaliojo švietimo veiklas lankančių vaikų skaičių, šių veiklų įvairovę bei prieinamumą ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir rajonuose.

„Ten, kur atsiranda konkurencija, atsiras ir kokybė, – teigia Valdas Jankauskas, didžiausios šalyje neformaliojo vaikų švietimo organizacijos direktorius. – Vaikai ugdysis gebėjimus, kuriems mokykla, dėl intensyvių programų, negali suteikti tinkamo dėmesio “.

Ugdyti asmenines komptencijas

V. Jankausko teigimu, mokykla suteikia žinias, neformalusis švietimas turi suteikti visą kitą. Būtent jis padeda vaikams labiau atsiskleisti – pažinti ir vystyti savo stipriąsias savybes, ugdytis asmenines ir socialines kompetencijas.

Tėvams reikėtų atkreipti dėmesį, kad ne visos neformaliojo švietimo veiklos gali gauti tikslinį valstybės finansavimą – krepšelį. Krepšelis yra skiriamas mokyklinio amžiaus vaikams, kurie dalyvauja akredituotose programose, kurių trukmė ne kaip mažiau 2 akad. val. per savaitę arba 8 akad. val. per mėnesį.

Informacija apie programas, kuriose vaikai gali dalyvauti ir gauti tikslinį valstybės finansavimą, skelbiama savivaldybių puslapiuose, www.aikos.smm.lt rubrikoje „Vaikams“ ir neformaliojo vaikų švietimo teikėjų puslapiuose.

LVJC infografikas/Neformalaus ugdymo krepšelis
LVJC infografikas/Neformalaus ugdymo krepšelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius