Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 01

Iki popiežiaus apsilankymo Lietuvoje liko 51 diena: siūlo 5 pasirengimo susitikimui žingsnius

Iki popiežiaus Pranciškaus apsilankymo Lietuvoje liko 51 diena. Lietuvos vyskupų konferencija įvardijo 5 žingsnius, kuriais vadovaujantis katalikų bendruomenei ir plačiajai visuomenei siūloma pasirengti popiežiaus atvykimui.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Popiežius Pranciškus – 266-asis katalikų visuotinės bažnyčios vadovas. Į šį postą kardinolų konklavos išrinktas 2013 m. su apaštalinėmis kelionėmis jis apkeliavo ne vieną šalį, o rugsėjo 22–23 dienomis lankysis ir Lietuvoje. Tai antras popiežius, po Jono Pauliaus, mūsų šalyje apsilankiusio prieš 25 metus.

Lietuvos vyskupų konferencija kviečia tikinčiųjų bendruomenę ir pavienius žmones pažinti, melstis, bendrauti, dalyvauti ir gyventi tuo, ką patirs popiežiui lankantis Lietuvoje. Vyskupai siūlo 5 pasirengimo vizitui žingsnius.

Vilniaus arkivyskupijos popiežiaus vizito koordinatorius, kunigas Ričardas Doveika sako, kad žingsniu „Pažink“ bendruomenė kviečiama atsigręžti į tikėjimą, nes daugelis galvoja, kad atlikus sakramentinius veiksmus, tokius kaip krikštas, pirmoji komunija, sutvirtinimas, santuoka, esi tikintis žmogus. Tačiau jis pastebi, kad daugelis sako esantys krikštyti, tačiau nepraktikuojantys katalikai.

„Kai tenka bendrauti su žmonėmis, aš paklausiu: o kaip jūs elgtumėtės, jeigu jūsų žmona jums pasakytų, kad „aš esu jūsų žmona, bet nepraktikuojanti žmona“. Kaip reaguotų santuokoje vyras į nepraktikuojančią žmoną, kaip reaguotų tėvai į vaikus, kurie pasako „gerai, mama, tėti, jūs esat mano tėveliai, aš esu jūsų vaikas, bet aš nepraktikuosiu buvimo vaiku. O ką reiškia būti nepraktikuojančiu krikščioniu? Kas atsitiko, kad tapome nepraktikuojantys krikščionys ir ko reikia, kad mes pradėtumėm savo tikėjimą praktikuoti?“ – svarsto R.Doveika.

Tad Lietuvos vyskupų konferencija ir siūlo geriau pažinti Jėzaus asmenį, perskaityti bent vieną Evangeliją ar bent vieną popiežiaus Pranciškaus knygą, dokumentą.

Žingsniu „Melskis“ žmonės kviečiami melstis ne tik už popiežių Pranciškų ir jo maldos intencijomis, bet ir prisiminti maldos reikšmę mūsų gyvenimams. Malda – ne tik tam tikrų žodžių kartojimas, tai bendravimo ir santykių dovana.

Žingsniu „Bendrauk“ visi geros valios žmonės kviečiami susiburti į grupes, aptarti aktualias temas, imtis iniciatyvų, kurios padėtų popiežiaus vizitui pasirengti drauge. Pavyzdžiui, jaunieji ateitininkai nutarė surinkti daugybės žmonių delnų atspaudus, iš jų suformuoti stilizuotą Lietuvos žemėlapį ir padovanoti popiežiui. Jie rengia akciją „Duok 5 popiežiui“.

Iniciatoriai sako, kad delnų atspaudus rinks žmonių susibūrimo vietose, ateitininkų stovykloje, taip pat nuskenavus juos galima atsiųsti elektroniniu paštu: duok5@ateitis.lt

Žingsnis „Dalyvauk“ kviečia su popiežiumi Pranciškumi susitikti gyvai, išgirsti, ką Šventasis Tėvas nori Lietuvos žmonėms pasakyti, taip pat ragina tapti savanoriu. Beje, savanorių registracija jau baigėsi liepos viduryje, užsiregistravo 1 800 žmonių, nors savanoriauti bus pakviesta 1000. Pasiruošimą popiežiaus vizito savanorystei jau pradeda ilgalaikiai savanoriai, kurie vadovaus savanorių grupelėms.

„Paskutinis žingsnis „Gyvenk“ klausia, ar popiežiui išvykus visa tai taps tik isrorija? Žmonės kviečiami prisiminti Šventojo Tėvo išsakytas mintis, permąstyti patyrimus, gerąją patirtį pritaikyti savo gyvenime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius