Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Įkliuvo dėl čeburekų

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija Palangoje aptiko įmonę, kuri pajūrio poilsiautojams tiekė abejotinos kokybės maisto produktus.
Čeburekais paplūdimiuose prekiavo nelegaliai dirbantys žmonės.
Čeburekais paplūdimiuose prekiavo nelegaliai dirbantys žmonės. / J.Andriejauskaitės/15 min.lt nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Jais Palangos ir Šventosios paplūdimiuose prekiavo nelegalūs darbuotojai, tarp jų ir nepilnametis, pardavinėjęs alkoholinius gėrimus. Patikrinimas surengtas bendradarbiaujant Klaipėdos AVMI, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriui ir Palangos miesto valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Be patikrinimo metu nustatytų daugybės kitų pažeidimų, Palangos miesto maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai dėl grubių higienos pažeidimų įmonės vadovui nurodė stabdyti cecho veiklą: kepykloje rasta neženklintų produktų, kurie kaip nesaugūs buvo išimti iš apyvartos, taip pat nustatyta patalpų bei personalo higienos ir kitų pažeidimų, patikrinimui nebuvo pateikti savikontrolės žurnalai. Įmonės vadovui dėl nelegalių darbuotojų ir kitų pažeidimų teks aiškintis teisme.

Turėdami informacijos Klaipėdos AVMI inspektoriai į čeburekų kepyklą nuvyko tuo metu, kai iš jos pajudėjo automobilis, į paplūdimį vežęs 2 jaunuolius su čeburekų ir keptos duonos krepšiais bei alkoholinių gėrimų – alaus ir sidro – kuprinėmis. Jaunuoliai, iš kurių vienas nepilnametis, sakė pardavę čeburekus vasarotojams po 5 litus, atlygio gaudavę po 1,30 lito nuo vieneto, nuo parduotų gėrimų – po 2 litus. Vaikinai teigė žinantys, kad tokia prekyba yra negalima, ir buvo pamokyti meluoti, esą visus produktus įsigijo patys prekybos centre.

„Patikrinus kepyklą, joje buvo rasta ir daugiau paruoštos produkcijos – iškeptų čeburekų, šaldytuvuose – pagamintų pusgaminių. Poilsiautojams skirtų alkoholinių gėrimų skardinės buvo laikomos kepyklos teritorijoje stovėjusiame automobilyje. Alkoholinių gėrimų įsigijimo dokumentai patikrinimo metu nebuvo patekti, vėliau teigta, kad juos savo reikmėms pirkęs bendrovės ūkvedys“, – sakė Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Andrejus Cukanovas, pabrėžęs, kad už nustatytus pažeidimus nuobaudų sulauks ir įmonė, ir jos vadovas.

Čeburekų išnešiotojais Palangos ir Šventosios paplūdimiuose nelegaliai dirbo jaunuoliai iš įvairių Lietuvos vietovių. Už kiekvieną oficialiai neįdarbintą asmenį įmonės vadovui teismo sprendimu gali būti skirta iki 10 tūkst. litų bauda. Vadovas teisme turės pasiaiškinti ir dėl kitų pažeidimų – akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo ir realizavimo tvarkos, taip pat už kasos operacijų tvarkos pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius