-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 23

Įkliuvusiam tinklininkui gresia atlyginti daugiau nei 22 tūkst. eurų žalą

Pirmadienį Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai bendradarbiaudami su Viešojo saugumo tarnybos ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais sulaikė asmenį, pagavusį daug žuvies statomaisiais tinklais Nemuno upėje. Už neteisėtai pagautas žuvis jam teks sumokėti beveik 23 tūkst. eurų, paimti du tinklai, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.
Įkliuvusiam tinklininkui gresia atlyginti daugiau nei 22 tūkst. eurų žalą
Įkliuvusiam tinklininkui gresia atlyginti daugiau nei 22 tūkst. eurų žalą / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Per reidą aplinkosaugininkai gavo informacijos iš Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, kad Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinės vaizdo stebėjimo kameromis fiksuotas asmuo, traukiantis tinklus į medinę valtį.

Paaiškėjo, kad neteisėta žvejyba buvo vykdoma dviem statomaisiais tinklais, kuriais asmuo sugavo 69 sterkus, 59 karšius ir meknių. Asmeniui gresia iki 300 eurų bauda ir teks atlyginti žalą žuvų ištekliams 22 560 eurų.

„Esame dėkingi Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams ir policijos pareigūnams už bendradarbiavimą ir pagalbą sulaikant pažeidėją. O žvejams mėgėjams, primename kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia vykdyti mėgėjišką žūklę 500 metrų atstumu žemiau Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinės“,– sako Kauno gyvosios gamtos apsaugos viršininkas Darius Jurevičius.

Be to, praėjusį ketvirtadienį aplinkosaugininkai Kauno mariose nustatė dar vieną tinklininką. Pažeidėjas žuvies sugauti nespėjo ir jam gresia iki 300 eurų bauda. Taip pat paimta stiklo pluošto valtis su varikliu ir 6 statomieji tinklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius