-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 02

Įkurtuvių laukiančiame naujame Klaipėdos policijos komisariate įrengta belangė ir nepilnamečiams

Statybininkai jau baigė naujojo Klaipėdos apskrities policijos komisariato pastatą. Raktai nuo jo perduoti policijai. Tačiau įkurtuvių dar teks palaukti. Dėžes su daiktais pareigūnai į naujas patalpas pradės nešti rugsėjo pabaigoje, po iškilmingos statinio atidarymo ceremonijos.
Naujasis Klaipėdos apskrities VPK pastatas
Naujasis Klaipėdos apskrities VPK pastatas / L.Sėlenienės nuotr.

Darbai pabrango 2,5  mln. eurų

Apgalėtinomis sąlygomis 150 metų senumo pastate dirbantys Klaipėdos policininkai nekantraudami laukia persikėlimo į naujas patalpas. Kai kurie daiktus susipakavo dar praėjusių metų pabaigoje planuotoms įkurtuvėms. Tačiau jas teko nukelti dėl užsitęsusių statybų.

Pasikeitus policijos darbo organizavimo tvarkai, teko pasirūpinti, kad būsimose darbo vietose dirbsiantys pareigūnai turėtų daugiau privatumo, o suimtieji laikomi tarptautinius standartus atitinkančioje areštinėje. Techninio projekto korekcija darbus pabrangino maždaug 2,5  mln. eurų. Iš viso pastatas atsiėjo per 20 mln. eurų.

Nepilnamečiai areštantai bus stebimi visą parą

Į bemaž 14 tūkst. kv.m pastatą po poros mėnesių persikels dabar įvairiose Klaipėdos vietose išsibarstę policijos padaliniai – iš viso apie 500 pareigūnų. Patalpos čia įrengtos ir Antiteroristinių operacijų rintinei „Aras“. Suimtiesiems skirta bemaž 250 kv.m erdvė. Ji suskirstyta į 40 areštinės patalpų. Viena jų pritaikyta ir nepilnamečiams.

Kai kuriuose Klaipėdos apskrities VPK padaliniuose trūksta net 42 proc. pareigūnų.

„Tikimės, tad tokių areštantų nebus daug, tad įrengėme tik vieną tokią patalpą maždaug 5 kv.m. Ji iš suaugusiems skirtų areštinės patalpų skirsis tuo, kad nuo budinčių pareigūnų dalies bus atskirta stikline pertvara. Taip sulaikyti nepilnamečiai bus nuolat stebimi“, – apie naujoves pasakojo statybos darbus atlikusios bendrovės „Panevėžio statybos trestas“ darbų vadovas Rimgaudas Stašaitis.

Didžiulis pastatas bus pustuštis

Naujame pastate policijos pareigūnams neteks ramstytis pečiais ne tik dėl didelių erdvių, o ir dėl policijos pajėgų trūkumo.

L.Sėlenienės nuotr./Naujasis Klaipėdos apskrities VPK pastatas
L.Sėlenienės nuotr./Naujasis Klaipėdos apskrities VPK pastatas

„Šiai dienai labiausiai trūksta pirmosios grandines pareigūnų. Patrulių rinktinėje trūksta net 42 proc. pareigūnų, kelių policijoje – 30 proc., o visuose kituose padaliniuose yra apie 20 proc. laisvų darbo vietų“, – nuogąstavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato viršininko pavaduotojas Silvijus Baranauskas.

Susitraukusios Klaipėdos policijos pajėgos į naująjį pastatą kraustytis pradės po rugsėjo 26 d., kuomet naujasis komisariatas bus iškilmingai atidarytas ir aprodytas visiems norintiems Policijos ir visuomenės dienos proga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius