-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 22

Ilgąjį savaitgalį pajūrio poilsiautojai laisto alkoholiu

Kai kurie poilsiautojai tris laisvadienius ir Jonines švenčia laistydami alkoholiu. Tokių poilsiautojų savaitgalį būta ir Palangoje, ir Šventojoje.
Išgėrę poilsiautojai gali sulaukti nemalonumų.
Išgėrę poilsiautojai gali sulaukti nemalonumų. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Šeštadienį vaikštant pajūriu buvo galima pastebėti ne vieną poilsiautoją, paslapčiomis gurkšnojantį alų, sidrą. Pora jaunuolių išgėrinėjo apvynioję butelį rankšluosčiu, po juo greičiausiai slėpėsi stiprus alkoholinis gėrimas.

Anot Palangos gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko, vienam girtam poilsiautojui šeštadienį teko kviesti policiją. „Jis triukšmavo prie Palangos tilto“, – sakė J.Pirožnikas. Pareigūnai triukšmadarį išsivežė.

„Šiaip žmonių daug, tad šie atvejai gana pavieniai, viskas kontroliuojama“, – teigė gelbėtojų vadovas. Pavienių išgėrusių poilsiautojų buvo ir daugiau, tačiau jiems pareigūnų kviesti neprireikė.

Paplūdimio kavinėje įsigijus alkoholio jį būtina ten pat ir suvartoti, neštis į paplūdimio zoną negalima. Čia tas pats, kaip ir miesto centre – kol sėdi kavinėje, gali gurkšnoti, o ant suoliuko jau draudžiama, - sakė A.Siakki.

Paprastai, kai pastebimas išgėręs poilsiautojas jis raginamas palikti paplūdimį, o jei nesutinka, kviečiama policija. Ši gali surašyti administracinę nuobaudą už girtavimą viešoje vietoje.

Apgadino automobilius

Anot Palangos policijos viešosios tvarkos skyriaus viršininko Gintauto Pocevičiaus, viešosios tvarkos pažeidimų ilgąjį savaitgalį būta. Du neblaivūs jaunuoliai šeštadienio naktį apgadino du automobilius. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeštadienį Šventojoje jauna grupelė vyrų išgėrinėjo prie vadinamojo Beždžionių tilto. Sustoję prie automobilio jaunuoliai garsiai klausėsi ir pritarė Stasio Povilaičio dainai „Švieski man vėl“, o vėliau užgrojo dainą apie alų.

„Gerai, jei išgeria ir eina miegoti, o jei sėda prie vairo?“, – svarstė dvi poilsiautojos.

Palangoje šeštadienį poilsiautojams prireikė medikų pagalbos, trys žmonės perkaito saulėje, vieną vyrą medikai išvežė į ligoninę. Dar vienas poilsiautojas be sąmonės išvežtas Šventojoje.

Geria Melnragėje

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki teigė, kad penktadienį uostamiesčio paplūdimiuose problemų kėlusių neblaivių poilsiautojų nebuvo, nes vyravo didžiulė kaitra.

„Kol kas ramu, kaip nebūtų keista. Dažniausiai problemų būna pirmojoje Melnragėje, nes čia yra parduotuvė ir išlipęs iš autobuso jaunimėlis nusiperka. Antra tokia vieta – Giruliai“, – sakė A.Siakki.

Tiesa, dažnai tiek jaunimas, tiek kiti poilsiautojai sugeba išgerti ir nepastebėti gelbėtojų.

A.Siakki pabrėžė, kad net ir paplūdimio kavinėje įsigijus alkoholio jį būtina ten pat ir suvartoti, neštis į paplūdimio zoną negalima. Anot A.Siakki, čia tas pats, kaip ir miesto centre – kol sėdi kavinėje, gali gurkšnoti, o ant suoliuko jau gali susilaukti nemalonumų.

„Paplūdimio baruose parduodamas alus, sidras. Vynas ir šampanas yra stipriausi gėrimai, stipresnių nėra. Kai aukšta kaina, tai mažai kas ir prisigeria“, – pastebėjo jis.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./`ventojoje ties Beždžionių tiltų besilinksminęs jaunimas.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Šventojoje ties Beždžionių tiltų besilinksminęs jaunimas.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Dažnas poilsiautojas teigia nė nežinantis, kad paplūdimyje negalima gerti jokių svaigiųjų gėrimų.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Dažnas poilsiautojas teigia nė nežinantis, kad paplūdimyje negalima gerti jokių svaigiųjų gėrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius