Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 27

Ilgasis savaitgalis kišenių nepripildė (nuotraukos)

Ilgąjį savaitgalį poilsiautojai neapgulė pajūrio – juos atbaidė lietingi ir vėjuoti orai. Kiek didesnio antplūdžio kurortiniai miestai sulaukė tik šeštadienį ir sekmadienį.
Keltai sekmadienį poilsiautojus iš Kuršių nerijos kėlė nepaisydami grafiko.
Keltai sekmadienį poilsiautojus iš Kuršių nerijos kėlė nepaisydami grafiko. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Poilsį Palangoje iš anksto suplanavusiems žmonėms per Jonines teko pasiieškoti pramogų. Dalis jų mielai leido laiką ant jūros kranto, prie Centrinės gelbėjimo stoties pastatytoje pirtelėje, iš kurios nėrė tiesiai į vėsias Baltijos bangas. Pirtelėje už du apsilankymus buvo prašoma 10 Lt, už keturis – 15 Lt.

Netoli pirtelės, ant jūros kranto jau įkurdinta jogos palapinė. Joje poilsiautojai galės lankytis visą vasarą, periodiškai ketinama rengti nemokamus užsiėmimus. Tokie atidarymo proga buvo surengti ir ilgąjį savaitgalį.

Palangiškis studijos „Jogananda“ vadovas ir mokytojas Arūnas Dobilaitis teigė norėjęs poilsiautojams pasiūlyti naujų pramogų, kurių Palangoje stinga. „Užsiėmimus rengsime anksti rytais ir vakarais. Norime, kad grįžę į savo miestus žmonės ieškotų, kur pratęsti jogos užsiėmimus.

Žinau, kad prieš kelerius metus Palangos paplūdimyje buvo rengiami jogos užsiėmimai, tačiau dėl lietingos vasaros organizatoriams nelabai sekėsi, todėl sumanėme pastatyti palapinę“, – sakė A.Dobilaitis.

Nuo kambarių iki kotedžų

Ilgąjį savaitgalį kelyje Palangos link nestigo siūlančiųjų išsinuomoti kambarį, butą ar net visą kotedžą. Pakelėse, kaip visuomet, buvo išsirikiavę skelbimais apkarstyti automobiliai, o arčiau kurorto stoviniavo vadinamosios Palangos močiutės. Stabtelėjus prie vienos iš jų, netrukdavo  atbėgti ir kitos, siūlydamos savo „apartamentus“.

„Nuomoju liuksą – tai kotedžas Žvejų gatvėje, yra miegamasis, technika, televizorius. Kaina – šimtas litų parai, važiuokim aprodysiu, pigiau tikrai nerasite“, – siūlė viena garbaus amžiaus moteris. Kita netruko papasakoti siūlanti bute kambarį, vienas jų jau išnuomotas merginoms, kitas dar laisvas. Kaina – 30 Lt vienam žmogui.

Paklaustos, ar tiesa, kad šį savaitgalį poilsiautojams tenka mokėti brangiau, viena jų neslėpė – kainos ilgąjį savaitgalį ūgtelėjo, kita teigė, kad esant apniukusiam orui nėra dėl ko kelti kainų.

Deda viltis į kitus mėnesius

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Alla Valužienė pasakojo, kad laisvų kambarių buvę visuose viešbučiuose bei svečių kambariuose. „Nors poilsiautojų nėra labai daug, bet tikrai daugiau, nei eilinį savaitgalį. Labiau atsigriebti tikimės kitą ilgąjį savaitgalį“, – teigė pašnekovė. 
Turizmo specialistų duomenimis, birželį turistų Palangoje būta mažiau, nei pernai ar užpernai.

„Tačiau sulaukiame skambučių dėl liepos ar rugpjūčio, žada atvykti turistų iš įvairiausių šalių. Todėl vasarai baigiantis, viliuosi, turėsime puikius duomenis“, – sakė A.Valužienė.

Nida svečių trūkumu nesiskundė

Nida savaitgalį poilsiautojų nestokojo, atvykėliai prastus orus pamiršo folkloro festivalyje „Tek saulužė ant maračių“. Kaip sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė Regina Kondraškina, šis festivalis sutraukia būrį gerbėjų.

Anot pašnekovės, birželį Nidos viešbučiai nuomos kainos nekėlė. O lovą vietos gyventojų namuose galima išsinuomoti už 30–35 Lt parai. Tiek pat kainuos lova ir pigesniuose poilsio namuose. Viešbučiuose kambarių nuoma siekia nuo 150 Lt parai.

„Smiltynės perkėlos“ keltai sekmadienį kursavo nesilaikydami griežto grafiko – skubėta perkelti visus poilsiautojus, keliavusius nuo jūros. Didžiausio poilsiautojų srauto, anot dispečerinės darbuotojų, į Kuršių neriją sulaukta trečiadienį ir ketvirtadienį. Tomis dienomis reikėjo perkelti po porą tūkstančių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius