Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 04

Ilgesnis vilkų medžioklės sezonas: už ir prieš

Pasibaigęs vilkų medžioklės sezonas leido sumedžioti rekordinį kiekį vilkų – 341, tačiau šio rodiklio pasiekti nepavyko. Medžiotojai kalba apie ilgesnį sezoną kaip kaimyninėje Latvijoje, tuo metu ministerijos atstovai turi savų argumentų, kodėl ilginti sezono nereikia.

Vilkų medžioklės sezonas prasideda spalio 15-ą ir tęsiasi iki pat kovo 31-osios. Šiemet pavyko sumedžioti 280 vilkų. Dar devyni vilkai krito partrenkti automobilių arba sumedžioti skiriant specialius leidimus, pavyzdžiui, jau pasibaigus sezonui.

Medžiotojas: „Sezonas turėtų būti ilgesnis“

Medžiotojas Deividas Staponkus įsitikinęs, kad vilkų medžioklė turėtų būti ilgesnė. Jis siūlo įvertinti Latvijos pavyzdį, kur vilkus medžioti leidžiama nuo vasaros vidurio.

VIDEO: Plungės rajone vilkai atsėlino į sodybos kiemą

„Pas mus vilkų medžioklė yra efektyviausia medžioklėse varant. Sausio gale pasibaigia medžioklės varant sezonas ir vilkų sumedžiojimo rodikliai mažėja. Vilkas – naktinis žvėris, jį sumedžioti sudėtinga, o naudoti prožektorius vilkų medžioklėje draudžiama. Viena yra, kai yra sniego, mėnulis šviečia, bet kai žiema tokia, kaip buvo – sumedžioti vilką tamsoje yra nepaprastai sunku. Juoda naktis – faktiškai be šansų“, – kalbėjo pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius