Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 21

Ilgiau nei 6 valandas trukęs snygis, pūga – Kaune išbarstyta daugiau nei 300 tonų druskos

Pastarąją parą Kaune fiksuotos itin sudėtingos eismo sąlygos: ilgiau nei 6 valandas besitęsiantis snygis, vėjas, vietomis – pūga. Tiek AB „Kelių priežiūros“, tiek „Kauno švaros“ darbuotojai pluša visu pajėgumu. Šią naktį dirbo dvigubai daugiau mechanizmų nei įprastai, nubarstyta ir nuvalyta dvigubai daugiau kilometrų ir išberta dvigubai daugiau druskos, lyginant su įprastomis žiemos sąlygomis.
Sniego valytuvas
Sniego valytuvas / AB „Kelių priežiūra“ nuotr.

Kaip 15min teigė Kauno gatves ir šaligatvius valančios „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, bendrovės darbininkai nuolat stebi orų prognozes, todėl įprastai gatves pradeda barstyti dar prieš snygį. Vakarykštis snygis – ne išimtis.

„Sausio 20 dieną Kauno miesto gatves barstėme dar rytinėje dienos pusėje – apie 7 valandą ryto. Vakare, prieš pradedant intensyviai snigti (apie 18 valandą), į Kauno miesto gatves dar kartą išvažiavo 10 „Kauno švaros“ sunkvežimių su sniego verstuvais ir barstymo įrenginiais. Ši technika dirba iki šiol. Jau išbarstė apie 300 tonų druskos“, – teigė J.Tumpa.

Prasidėjus snygiui, prioritetas skiriamas pagrindinėms Kauno miesto arterijoms – gatvėms, kuriomis kursuoja viešasis transportas, taip pat greitai apledėjantiems tiltams, viadukams, įkalnėms.

Sudėtingiausiose vietose visuomet stovi „Kauno švaros“ dėžės su smėlio ir druskos mišiniu.

Pėsčiųjų zonas Kaune šiuo metu valo ir barsto 13 traktorių ir 30 darbuotojų, valančių ir barstančių sustojimo stoteles ir laiptus.

„Kiekvieno snygio metu padaugėja eismo įvykių. Visgi, prašome gyventojų išlikti supratingais ir sąmoningais: net ir gerai pabarstytos ir išvalytos gatvės staigiai pasikeitusių oro sąlygų metu gerokai apsunkina vairavimo sąlygas, todėl rinkitės saugų, o ne maksimalų greitį. Keliones planuokitės pasiliekant papildomo laiko ir, svarbiausia, išlikite budrūs“, – patarė „Kauno švaros“ atstovas.

Eismo sąlygos – itin sudėtingos

Kaip teigė Kauno regiono kelius valančios „Kelių priežiūros“ Komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė, Kaune situacija panaši kaip ir visoje Lietuvoje.

„Pastarąją parą buvo fiksuotos itin sudėtingos eismo sąlygos: ilgiau nei 6 valandas besitęsiantis snygis, vėjas, vietomis pūga. Dirbame visu pajėgumu, tačiau beveik visoje Lietuvoje vis dar sninga, pusto, vyrauja pūga, todėl eismo sąlygos išlieka sudėtingos.

Dalis ruožų yra padengti pažliugusio, prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 15 centimetrų storio, mažesnio intensyvumo keliuose – iki 20 centimetrų storio“, – teigė ji.

Dėl pustymo dalis beriamos druskos yra nupučiama.

Mechanizmai, užtikrinę tinkamas sąlygas pagrindiniuose keliuose, apie pietus didesnį dėmesį skirs rajoniniams keliams.

Pustymas, vėjas iššūkių kelia ne tik vairuotojams, bet ir kelius prižiūrinčiai bendrovei: dėl snygio keliai vėl greitai padengiami nauju sniego sluoksniu, o dėl pustymo dalis beriamos druskos yra nupučiama nuo kelio, todėl vos baigus darbus, jie kartojami.

Sudėtingiausia – „Via Baltica“ kelyje

Itin sudėtinga situacija „Via Baltica“ kelyje. Dėl sausio 20 dieną po pietų Lenkijos teritorijoje įvykusio eismo įvykio magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, nuo 55 km (Puskelnių) link Lenkijos sienos eismas paralyžiuotas.

Susidariusi spūstis užkirto kelią ir „Kelių priežiūros“ mechanizmams pravažiuoti ir atlikti valymo bei barstymo darbus – jie strigo.

AB „Kelių priežiūra“ nuotr./Sniego valytuvas strigo spūstyje
AB „Kelių priežiūra“ nuotr./Sniego valytuvas strigo spūstyje

Tikėtina, kad artimiausiu metu situacija išliks itin prasta ir dėl spūstyje stovėjusių ir apsnigtų sunkiasvorių transporto priemonių, nes jos klimpsta.

„Ten ne kelias, o siaubo filmas“, – komentavo vairuotojai, strigę Kaunas–Marijampolė kelyje.

Šią naktį, anot G.Čekavičienės, dirbo dvigubai daugiau mechanizmų nei įprastai, nubarstyta ir nuvalyta dvigubai daugiau kilometrų ir išberta dvigubai daugiau druskos, lyginant su įprastomis žiemos sąlygomis.

AB „Kelių priežiūra“ nuotr./Sniego valytuvas strigo spūstyje
AB „Kelių priežiūra“ nuotr./Sniego valytuvas strigo spūstyje

Į vakarą snygis rims, tačiau eismo sąlygos reikalaus vairuotojų budrumo, kadangi paryčiais šiauriniuose, rytiniuose, bei pietiniuose rajonuose numatomi gausūs krituliai – bus daug sniego.

Sekmadienį kritulių kiekis bus mažesnis, tikėtina, kad situacija gerės visoje Lietuvoje.

Apie sudėtingas eismo sąlygas galima pranešti Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos centrui telefonu 1871.

Partrenkė paauglę, įvažiavo į tvorą

Kaip skelbė Kauno apskrities policija, sausio 20 dieną apie 21.10 valandą Kauno rajone, A5 kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 15 km (važiuojant nuo Akademijos, pravažiavus nusukimą į Mastaičius), vilkikas, vairuojamas neblaivaus vyro (gim. 1961 m.), nuslydo į griovį.

Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2 prom.

Traukiant šį vilkiką iš griovio, nusidriekė didžiulės automobilių spūstys. Vairuotojai pyko strigę vietoje daugiau nei valandą.

15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

Penktadienį apie pietus pranešta, kad eismas Kauno rajono A5 kelyje jau atnaujintas.

Kaip 15min teigė Kauno apskrities policijos atstovai, situacija Kaune penktadienį išliko stabili (kalbant apie pranešimus, kurie pasiekė policiją). Įvykių nebuvo fiksuota daugiau nei įprastai.

„Turėjome vieną įvykį, kuomet iš po nakties pastebėta, kad įvažiuota į tvorą. Taip pat Europos prospekte, pėsčiųjų perėjoje, kliudyta pėsčioji“, – 15min teigė Kauno apskrities policija.

Paaiškėjo, kad Europos prospekte automobilis „VW Golf“, vairuojamas blaivaus vyro (gim. 1993 m.), pirminiais duomenimis, pėsčiųjų perėjoje partrenkė 14 metų mergaitę, kuri pristatyta į gydymo įstaigą.

O štai Garliavos Aido gatvėje apie 8 valandą pastebėta, kad į tvorą buvo įvažiavęs sunkiasvoris automobilis.

Užpildyta eismo įvykio deklaracija. Pretenzijų tvoros savininkai neturėjo.

Vairuotojai praneša ir apie avariją Kovo 11-osios bei Partizanų gatvių sankryžoje. Teigiama, kad du automobiliai susidūrė, kai į kelią, degant raudonam šviesoforo signalui, išbėgo pėsčioji. Manoma, kad nusidrieks automobilių spūstys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius