Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

Ilgojo savaitgalio kodas: marš iš namų!

Jau šį vakarą daugelis kauniečių su džiaugsmu pasitiks net keturias dienas truksiančias mini atostogas. Baigus savaitės darbus, kiekvienas mūsų veikiausiai nusišypsos – jau šiandien prasideda kol kas ilgiausias šių metų savaitgalis!
Ilgasis savaitgalis bus kupinas pramogų.
Ilgasis savaitgalis bus kupinas pramogų. / Pop Star Bar archyvo nuotr.

Spėju, jog dalis jūsų nieko nelaukdami krausitės mantą ir dumsite iš miesto, tačiau neabejoju, jog atsiras nemažai tokių kaip aš, artėjantį ilgąjį savaitgalį praleisiančių Kaune. Būtent jums drįsiu pasiūlyti kelis artėjančius renginius, į kuriuos užsukę tikrai nepasigailėsite.

Šildys San Francisko saulė

Tik kartą per mėnesį į dienos šviesą išlendantis renginių serijos „RyRalio“ vakarėlis šiandien klubinei kultūrai neabejingus kauniečius kviečia pasimatyti su jau antrą kartą į šokių muzikos ir kokteilių barą atkeliaujančiu garsiu didžėjumi iš JAV DK Watts.

Neabejoju, jog funky ir deep house garsais besišvaistantis Amsterdame gyvenantis amerikietis klubinėtojus ne tik supažindins su karščiausiomis pasaulinėmis šokių muzikos naujienomis, bet ir kiekvieną užsukusį privers šokti iki paryčių. Svečiui talkins „RyRalio“ dueto narys Lairis Lee bei baro rezidentas Modaco, kurį aš laikau perspektyviausiu didžėjumi šalyje.
Kada – penktadienį, 22 val., kiek – nuo 10 iki 25 Lt

Meilės istorijos paryžietiškai

Nors šeštadienį Kaune tikrai ramu nebus, mano žvilgsnis jau dabar krypsta į sekmadienį, kai barai, klubai bei kitos pasilinksminimo vietos kaip įmanydamos vilios įsimylėjėlius. Legendinės ir mano labai mėgstamos atlikėjos Editos Piaf dainos Valentino dieną skambės laisvalaikio namuose „Nautilus“.

Gyvybingumu, talentu bei drąsiomis improvizacijomis žavinti jauna dainininkė Evelina Sašenko susirinkusiuosius pavedžios po meile kvepiančias Paryžiaus gatveles, jaukias kavines bei slaptas įsimylėjėlių vieteles. Kartu su grupe „Rendez Vous“ E.Sašenko žiūrovams pristatys lengvą muzikinį spektaklį, kuriame skambės legendinės prancūzaitės E.Piaf dainos.
Kada – sekmadienį, 19 val., kiek – nuo 30 iki 40 Lt

Valentino diena kitaip

Kauno arkivyskupijos jaunimo centras į plastikine baigiančią pavirsti įsimylėjėlių šventę kviečia pažvelgti kiek kitaip. Jau ketvirtus metus iš eilės organizuojamas renginys gimė kaip atsakas dirbtinumui bei kvietimas paminėti šią dieną įvairiausiomis meno formomis kalbant apie tikrąsias vertybes, atsiduodančią ir dovanojančią meilę.

Papilio g. 5 įsikūrusioje Kauno arkivyskupijoje sekmadienį apsilankę kauniečiai ne tik mėgausis Vilniaus Bernardinų bažnyčios jaunimo grupės „Apaštalai“ koncertu, bet ir ragaus namuose kepto obuolių pyrago.
Kada – sekmadienį, 18 val., kiek – nemokamai

Pažink savo miestą

Norintys geriau pažinti savo miestą bei jo istoriją, sekmadienį turės puikią progą tai padaryti nemokamai. Trys  „Mūsų odisėjos“ gidų kursų absolventai sekmadienio popietę ves ekskursiją „Kauno senamiestis kitaip...“, prie kurios visi gali prisijungti nemokamai. Gidai puse lūpų užsiminė, jog ekskursijos dalyviai sužinos apie Kauno miesto vardo kilmę, pilies statybos istoriją, gėdos stulpą bei kitų įdomybių. Nemokamos ekskursijos dalyvių jaunieji gidai lauks prie greta Kauno pilies esančios Kanklininko skulptūros.
Kada – sekmadienį, 13 val., kiek – nemokamai.

SKAMP dainos – nemokamai

Neslėpsiu, man patinka nemokami renginiai. Į juos užsukęs bent jau gali būti ramus, jog nesėkmės atveju nesigailėsi dėl tarsi į balą išmestų pinigų. Tačiau kai nemokamai gali pasiklausyti Lietuvos popscenos grandų „Skamp“, apie jokias nesėkmes kalbėti neverta. Susilaukusi antrojo vaikelio, dainininkė Erica Jennings po ilgesnės pertraukos grįžta į sceną.

Ji kartu su Viliumi bei Viktoru Diawara sekmadienį koncertuos prekybos centro „Mega“ lankytojams. Koncerte skambės populiariausios „Skamp“ dainos, kūriniai iš paskutiniojo grupės albumo „Kažką?!“ bei, žinoma, dainos apie meilę.
Kada – sekmadienį, 17 val., kiek – nemokamai.

Kanapinio ir Lašininio dvikova ant ledo

Kauno Senamiesčio verslininkai miestiečius sekmadienį kviečia į šventę „Užgavėnės ant ledo“. Jos metu bus galima ne tik linksmai pačiuožinėti Rotušės aikštelėje įrengtoje čiuožykloj po atviru dangumi, tačiau sudalyvauti Užgavėnių čiuožimo varžytuvėse. Po ant ledo įvyksiančios Kanapinio ir Lašininio dvikovos, 18 val. kauniečiai išvys šventės kulminaciją – pirotechnikos kompozicijomis papuoštą  Morės  sudeginimą!
Kada – sekmadienį nuo pietų, kiek – nemokamai.

Meilės naktis be širdelių

Būdas praleisti visų švenčiamą meilės naktį be širdelių ir šampano egzistuoja. Taip nutinka, kai vakarėlį organizuoja vyrukai. Rokerių kastai priskiriami „Freaks on Floor“ kviečia vasario 14–osios naktį praleisti „Hotel of Sex, Love and Freaks“. Tiesa, klube „Ups“ pasirodysiantys „fryksai“ gros ne tik šokinėti ir „taškytis“ verčiančius kūrinius – jie žada atlikti ir keletą švelnių meilės dainų.
Kada – sekmadienį, 22 val., kiek – nuo 10 iki 15 Lt.

Klubinė duoklė laisvei

Pirmadienio vakarą klube „Exit“ – netradicinis vakarėlis. Geriausiu šalies naktiniu klubu ne kartą pripažinto „Exit“ šokių aikštelė griausmingai švęs Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną. Pasveikinti klubo lankytojų atvyks vienas laukiamiausių didžėjų – reivo karalius Fergie. Didžiosios Britanijos techno žvaigždę ir „Exit People“ himno autorių scenoje priims Kastis Torrau.
Kada – pirmadienį, 22 val., kiek – nuo 19 iki 35 Lt.

Renginiai – visą dieną

Vasario 16–ąją, Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, Kaune įvyks visa puokštė renginių. Jau nuo pat ankstyvo ryto Kauno gatvės ir aikštės pasipuoš šventiškai trispalvėmis pasipuošusiais miestiečiais, vyks nuotaikingos akcijos, minėjimai, koncertai bei eisenos.

Po iškilmingo minėjimo ir Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo vyks nuotaikinga akcija, kuri suburs bendrai nuotraukai tris tūkstančius studentijos, moksleivijos ir visuomeninių jaunimo organizacijų atstovų bei miestiečių, pasipuošusių  stilizuotais trispalviais lornetais – akiniais ant kotelio.

Akcijai pasibaigus visi dalyviai pasipuošę šiuo tarpukario laikų atributu bei vėliavėlėmis pasklis po Kauno gatves, aikštes ir skverus sukurdami šventinę nuotaiką ir primindami tarpukario laikus. Visą šios dienos renginių programą galite rasti savivaldybės tinklapyje www.kaunas.lt.
Kada – antradienį visą dieną, kiek – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius