Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 02 12

Ilgojo savaitgalio orai: nešalti ir palyginti ramūs

Ilgojo savaitgalio orai bus nešalti ir palyginti ramūs.
Avarija ir eismo sąlygos pirmadienį sostinėje
Sniegas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

15min.lt orų prognozė

Sinoptikas Silvestras Dikčius, kalbėdamas LTV laidoje „Panorama“ sakė, kad tai vienur, tai kitur pasnigs beveik kasdien.

Palydovinėje nuotraukoje matoma, kad Europos Vakaruose aukšesnio slėgio sritis tankesnius debesis vis dar sklaido. Tuo metu aktyvus ciklonas kritulius neša į rytinę žemyno dalį.

Penktadienį snigo ir Lietuvoje, ir kaimyninėse šalyse. Artimiausią parą šis ciklonas vis dar lems mūsų orus. Tačiau jo poveikis silps, krituliai retės. Naktį gali būti apsiniaukę, tebesnigs. Vėjas stiprokas, todėl kai kur dar gali ir pustyti. Žemiausia temperatūra naktį bus rytinėje Lietuvos pusėje. Apie Uteną 7-9, kitur 6-8 laipsniai šalčio. Ne ką aukštesnė temperatūra ir Lietuvos vakaruose. Prie jūros - 4 laipsniai žemiau nulio.

Šeštadienį dieną ciklonas turėtų trauktis. Pasnigs dar beveik visur, bet trumpai, gali pasirodyti pragiedruliai. Vėjas pūs iš rytų, jis turėtų būti silpnesnis. Didesnėje Lietuvos dalyje oro temperatūra svyruos nuo 2 iki 4 laipsnių šalčio. Šiek tiek žemesnė ji bus apie Šiaulius ir Uteną.

Vasario 14 d., sekmadienį, trumpai pasnigs daug kur. Kiek gausiau apie Vilnių. Šiek tiek snigs ir pirmadienio naktį, o pirmadienio dieną sniegas pasitrauks. Naktimis 3-8 laipsniai šalčio, dienomis palyginti nešalta, oro temperatūra lengvai neigiama.

Į rytus nuo Baltijos šeštadienį pasnigs beveik visur. Kiek gausiau Baltarusijoje ir Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius