-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

Improvizacijos po 30 metų pertraukos

Kariliono koncertus Kaunui kiekvieną savaitgalį dovanojantis kompozitorius Giedrius Kuprevičius laikinosios sostinės gyventojams parengė specialią dovaną. Šiandien Kauno valstybinėje filharmonijoje maestro surengs improvizacijų. Tai menininkas darys po 30 metų pertraukos.
Kompozitorius Giedrius Kuprevičius
Kompozitorius Giedrius Kuprevičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Niekada nemėgau grįžti į praeitį, tačiau kai kada tiesiog knieti pasitikrinti: ar tai, kas dar išliko atmintyje, turi kokią prasmę. Jaunystėje beveik kasmet rengdavau muzikinių improvizacijų vakarus. Tuomet, prieš keletą dešimtmečių, jie sukviesdavo labai daug klausytojų, kurie atsinešdavo nepaprastai įdomių temų. Daug jų išsaugojau. Tarp jų būdavo ne tik tvarkingai ant mažų natų lapelių užrašytos muzikinės temos, bet ir eilėraščių fragmentai, iliustracijos, mažos skulptūros, paveikslai, neįtikėtini daiktai. Siausdavome keletą valandų. Vėliau improvizacijų vakarai tapo retesni. O galiausiai visai pradingo iš mano veiklos akiračio“, – apgailestavo muzikas.

Niekada nemėgau grįžti į praeitį, tačiau kai kada tiesiog knieti pasitikrinti: ar tai, kas dar išliko atmintyje, turi kokią prasmę, – sakė G.Kuprevičius.

G.Kuprevičius prisipažino, kad po trijų dešimtmečių surengti improvizacijų vakarą jį paragino draugai. Balandžio 8 dieną 65 metų jubiliejų minėsiantis maestro nutarė, kad improvizacijų vakaras truks būtent tiek minučių – 65.

Į koncertą susirinksiančių žiūrovų G..Kuprevičius prašo nepamiršti, kad vakaras – tai muzikinis žaidimas, kurio dalyviai yra visi – tiek klausytojai, tiek atlikėjas. „Belieka tikėtis įdomių temų, kurias klausytojų prašau pateikti man vakaro metu filharmonijoje. Improvizacijose visada yra kažkiek smagios apgaulės ir žaismingumo. O koncertas vyks balandžio 1-ąją. Manau, kad ji – pati tinkamiausia tam diena“, – įsitikinęs G..Kuprevičius.

Improvizacijų vakaro Kauno valstybinėje filharmonijoje pradžia 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius