Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2021 11 04

„Impuls“ vadovas V.Šiugždinis: „Nuskendusio vaiko tragedija – viena didžiausių mano gyvenime“

Vilniaus teisme nagrinėjama byla dėl tragedijos, įvykusios 2017 m. rugsėjį. Vilniuje, Kareivių g. „Impuls“ sveikatingumo klube baseine nuskendo 7 metų berniukas. Dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidžiant saugumo taisykles ir tarnybos pareigų neatlikimo teisiama buvusi sporto klubo vadovė Neringa Budrytė. Pranešime žiniasklaidai ketvirtadienį paviešinta ir UAB „Impuls LTU“ direktoriaus Vidmanto Šiugždinio pozicija, nes kaltinamosios gynyba teisme didele dalimi yra paremta būtent kritika tuometei sveikatingumo klubus „Impuls“ valdančios bendrovės vadovybei.
Vidmantas Šiugždinis
Vidmantas Siugždinis / Asmeninio archyvo nuotr.

Sveikatingumo klubų „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis, iš žiniasklaidos sužinojęs apie buvusios darbuotojos poziciją, apgailestauja, kad ji teisme pateikė tiesos neatitinkančių aplinkybių, pažymima viešųjų ryšių specialistų parengtame ir lapkričio 4 d. popietę paviešintame komentare.

„Skaudu skaityti žiniasklaidoje cituojamus N.Budrytės teisme pasakytus žodžius, esą tuometei sporto klubo vadovei sakiau, kad „nedarytų tragedijos“. Ši tragedija – viena didžiausių ir visos „Impuls“ bendruomenės, ir mano asmeniniame gyvenime. Tokių žodžių šios nelaimės kontekste niekada nesakiau ir negalėčiau pasakyti, tai niekuo nepateisinama ir asmeniškai labai skaudinanti netiesa“, – sako V.Šiugždinis.

Suprasti akimirksniu

  • 2017-09-05, antradienio vakarą, apie 18.30 val. Vilniuje, Kareivių g., sporto klubo „Impuls“ baseine nuskendo E.K. (g. 2009 m.). Nuskendusį septynerių vaiką medikai ilgai gaivino, tačiau išgelbėti jo gyvybės nepavyko.
  • Nelaimė įvyko po plaukimo treniruotės, tikėtina, vaikui savarankiškai grįžus iš rūbinės į baseiną.
  • Visi „Impuls“ darbuotojai dėl šio įvykio buvo šoko būsenos, klubo administracija skelbė apgailestaujanti dėl šios nelaimės ir reiškė užuojautą berniuko šeimai.
  • Pagal tai, kaip įvykį kvalifikuoja prokuratūra, už tokio įvykio padarinius atsakingam asmeniui Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

„Apie tragišką nelaimę sužinojau jau vakare, po darbo, tą pačią akimirką apsisukau ir grįžau į sporto klubo patalpas. Su visu kolektyvu iki gilios nakties sprendėme daugybę su nelaime susijusių itin svarbių klausimų.

Tą pačią akimirką apsisukau ir grįžau į sporto klubo patalpas. Su visu kolektyvu iki gilios nakties sprendėme daugybę su nelaime susijusių itin svarbių klausimų.

Tiesioginio bendravimo su tuomete klubo vadove nebuvo daug, mat ji pati kontroliavo klubo uždarymą ir bendravo su atsakingomis tarnybomis, o kiti skyriai rinko informaciją pradedamam vidiniam tyrimui, koordinavo tarpusavio veiklą. Bendravome ir su tragedija susidūrusiais įmonės darbuotojais, užmezgėme ryšį su šeima. Visas kolektyvas buvo ištiktas šoko. Todėl gynybai dabar naudojami asmeniškumai, įžeidžia ir skaudina visus žmones, iki šiol prisimenančius patirtus išgyvenimus“, – pranešime cituojamas V.Šiugždinis.

Lapkričio 4 d. Vilniaus miesto apylinkės teisme vykusiame baudžiamosios bylos nagrinėjime kaltinamoji N.Budrytė buvo parengusi ir perskaitė savo parodymus, kuriuose neigė asmeninę atsakomybę už vaiko žūtį baseine. Save N.Budrytė įvardijo tik kaip formalią vieno iš „Impuls“ filialo vadovę, vykdžiusią V.Šiugždinio bei kitų aukštesnio rango vadovų nustatytas tvarkas, pavedimus. Labiausiai kaltinamoji akcentavo tai, kad dėl verslo pajamų sveikatingumo komplekse esą pro pirštus buvo žiūrima į kai kuriuos esminius saugumo reikalavimus. Pavyzdžiui, baseino prižiūrėtojai (taip pat ir dėl didesnės asmeninės algos), eidami šias pareigas, tuo pat metu atlikdavo ir vaikų plaukimo mokytojų funkcijas.

Sveikatingumo klubo „Impuls“ vadovas savo ruožtu pabrėžia, kad visą laiką buvo glaudžiai bendradarbiaujama su teisėsauga ir teikiama visa tyrimui reikalinga informacija.

Šiandieną po posėdžio kaltinamoji žiniasklaidai komentarų nepateikė, tuo metu ją ginantis advokatas Virgilijus Kaupas sakė, kad prokuratūros kaltinimas nepagrįstas ir yra siekiama visiško N.Budrytės išteisinimo.

VIDEO: Dėl sporto klube nuskendusio vaiko teisiamos N.Budrytės advokatas: kaltinimas – nepagrįstas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius