Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 29

Ina Marčiulionytė teigia, kad jai nesiūlyta tapti Darbo partijos kandidate į kultūros ministres

Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorė, buvusi Lietuvos ambasadorė nuolatinėje atstovybėje prie Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Ina Marčiulionytė sako, kad jai nesiūlyta užimti formuojamos Vyriausybės kultūros ministrės pareigų.
Ina Marčiulionytė
Ina Marčiulionytė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Su manimi niekas nekalbėjo, dėl to aš nieko nenoriu komentuoti“, – BNS ketvirtadienį sakė I.Marčiulionytė.

Paklausta, ar svarstytų tokią galimybę, jei pasiūlymo sulauktų, ji teigė nenorinti spekuliuoti tuščioje vietoje.

„Nenoriu komentuoti to, ko nėra, nenoriu spekuliuoti tuščioje vietoje“, – teigė I.Marčiulionytė, kurią ministro poste nurodė norintis matyti Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius.

„Aš tiek žinau, kiek yra laikraščiuose parašyta, ir tikrai nenoriu nieko komentuoti, visiškai nekomentuoju“, – BNS aiškino I.Marčiulionytė.

„Aš tiek žinau, kiek yra laikraščiuose parašyta, ir tikrai nenoriu nieko komentuoti, visiškai nekomentuoju“, – BNS aiškino I.Marčiulionytė.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ketvirtadienį sakė, kad jo vadovaujama partija jau seniai svarsto I.Marčiulionytės kandidatūrą kaip galimybę.

Paskirtasis premjeras jau atmetė mažiausiai tris Darbo partijos pasiūlytus kandidatus į kultūros ministrus. Ketvirtadienį A.Butkevičius patvirtino, jog neigiamai vertina rašytojo, žurnalisto Giedriaus Drukteinio kandidatūrą. Dar anksčiau premjeras atmetė pasiūlytas aktoriaus Juozo Gaižausko ir renginių organizatoriaus Tado Rimdžiaus kandidatūras.

„Galutinio sprendimo dar nėra, bet aš apie jį susidariau nuomonę neigiamą“, – apie paskutinį viešai įvardintą kandidatą, G.Drukteinį, ketvirtadienį sakė A.Butkevičius. Perklaustas, ar oficialiai teikiamų kandidatų sąraše G.Drukteinio pavardės nebus, A.Butkevičius atsakė: „Jūs labai teisingai supratot.“

Trečiadienį A.Butkevičius teigė turįs kandidatus į visus ministrų postus, o apie „darbiečių“ pateiktus kandidatus į kultūros ir žemės ūkio ministrų postus sakė galįs „garantuoti, kad šios kandidatūros tikrai vertos dėmesio dėl jų parinkimo į ministrų pareigas“. Ketvirtadienį paskirtasis premjeras pripažino, jog jam darosi pikta „darbiečiams“ užtrukus pateikti tinkamus kandidatus, ir kad neatradus tinkamų ministrus yra pasiryžę deleguoti socialdemokratai.

„Nebe juokinga, o darosi pikta“, – klausiamas, ar  Vyriausybės formavimas jam nepradeda priminti farso, sakė A.Butkevičius.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius