Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 10

Incidentas Klaipėdoje: šalia žaidžiančių vaikų pažiro lango stiklai

Antradienio rytą viename uostamiesčio darželyje vos tragedija nesibaigė incidentas, kai šalia žaidžiančių vaikų pažiro išpuvusio lango stiklai.
Klaipėdos darželyje antradienio popietę šalia žaidžiančių vaikų pažiro lango stiklai. Po pietų supuvusio lango stiklai buvo keičiami naujais.
Klaipėdos darželyje antradienio popietę šalia žaidžiančių vaikų pažiro lango stiklai. Po pietų supuvusio lango stiklai buvo keičiami naujais. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nelaimė antradienio popietę nutiko Klaipėdos darželyje „Dobiliukas“ Vingio gatvėje. Vaikai žaidė virtuvę, kai staiga iškrito visas lango gabalas su visais susenusiais rėmais. Vaikai spėjo pasitraukti, niekas nenukentėjo, tačiau visi buvo šokiruoti. Tuo metu grupėje buvo devyni 5–6 metų vaikai. Po incidento išsigandę vaikai buvo skubiai išvesti į lauką, vėliau pervesti į kitą grupę.

Anot darželio vadovės Armidos Baltrušaitienės, šoką patyrė ir darželio darbuotojai. „Tai baisu. O jeigu būtų kas nors atsitikę?“ – kalbėjo vadovė. Apie incidentą iš karto buvo informuoti ir tėvai.

Darželis „Dobiliukas“ Vingio mikrorajone statytas beveik prieš tris dešimtmečius. Darželis, kurį lanko apie 170 vaikų, niekaip nesulaukia remonto. Tiesa, prieš kelerius metus buvo pakeista dalis stogo, sutvarkytos grupės, sporto salė.

Jau kelis kartus kreiptasi į savivaldybę su prašymais kuo skubiau pakeisti susenusius langus. „Štai ir paskutinis atsakymas. Jame teigiama, kad galbūt finansavimą pavyks gauti, kai bus peržiūrėtas biudžetas, ir tik tuomet, jei jis bus gerai renkamas“, – apgailestavo darželio vadovė.

Pirmojo aukšto langai yra prikalti iš išorės. Daugiau problemų su antrojo aukšto langais – jie visi išklebę.

„Antrojo aukšto langus sudėtinga ir užkalti. Reikia ir specialių kopėčių“, – pažymėjo A.Baltrušaitienė.

Darželinukų tėvai įstaigai skyrė ir 2 proc. pajamų sumos. Iš viso „Dobiliukui“ paskirta per 7 tūkst. Lt. Bet to, anot darželio vadovės pakaktų tik vienos grupės langams pakeisti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės teigimu, jei pavyktų šiais metais gauti viršplaninių lėšų į biudžetą, tuomet pirmiausiai dėmesys būtų skiriamas vaikų darželiams. Tiesa, praėjusiais metais Klaipėdos miesto savivaldybei nepavyko įgyvendinti užsibrėžto biudžeto plano: pritrūko kelių milijonų litų.

Klaipėdoje yra keli vaikų darželiai, kuriuose verkiant reikia pakeisti senus langus naujais. Skaičiuojama, kad tam reikėtų maždaug poros milijonų litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius