Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 17

Incidentas pajūrio žvėrinčiuje: mergaitė – ligoninėje, kaltųjų tebeieškoma

Kretingos rajono policijos pareigūnai aiškinasi, kas kaltas dėl aptvare laikyto jako sužalotos mergaitės. „HBH“ komplekse su dukra viešėjusi klaipėdietė Saulė įsitikinusi, kad stambių gyvūnų aptvarai – nesaugūs. Komplekso Žibininkuose vadovai savo ruožtu aiškina, kad tėvai turi būti atidesni.
Raguočio sužeista dvimetė atsidūrė Klaipėdos vaikų ligoninėje
Jako sužeista dvimetė atsidūrė Klaipėdos vaikų ligoninėje / Saulės nuotr.

Saulė 15min pasakojo, kad populiariame „HBH“ komplekse lankosi gana dažnai.

„Tai buvo viena mano mėgstamiausių vietų. Vien per pastarąjį mėnesį buvome gal tris kartus. Visada nueiname ir žvėrelių pažiūrėti, taigi vaikas tikrai žino, kaip elgtis tokioje vietoje“, – pasakojo moteris.

Saulės nuotr./Lemtingą dieną Saulės padaryta dukros ir jos draugo nuotrauka
Saulės nuotr./Lemtingą dieną Saulės padaryta dukros ir jos draugo nuotrauka

Ragais iškėlė vaiką

Penktadienį, rugpjūčio 13-ąją, ji ten taip pat lankėsi su drauge. Po vėlyvųjų pusryčių moterys su vaikais nuėjo į greta esantį žvėrinčių pasižiūrėti į egzotiškus gyvūnus. Be avių, ožkų, triušių, čia galima išvysti asiliukų, lamų, juodųjų gulbių, povų, jakų ir kt.

Būtent prie raguotų jakų aptvaro ir įvyko nelaimė.

Saulės nuotr./Jakas „HBH“ komplekso žvėrinčiuje sužalojo mažametę.
Saulės nuotr./Jakas „HBH“ komplekso žvėrinčiuje sužalojo mažametę.

Moteris pasakojo, kad su kopūsto lapu stovėjo maždaug per metrą nuo aptvaro. Mergaitė, jos žodžiais, stovėjo greta, maždaug už žingsnio.

„Tai buvo taip netikėta – gyvūnas iškišo galvą pro aptvarą ir čiupo ragais mergaitę, pastvėręs už palaidinės pakėlė ją į viršų ir numetė. Vaikas krito ant galvos“, – vos kelias sekundes trukusį incidentą prisiminė motina.

Saulė pasakojo, kad išsyk į glėbį stvėrė vaiką ir per visą kompleksą bėgo iki pagrindinės gatvės – draugė jau kvietė greitosios pagalbos medikus.

Šie į Žibininkus atvyko greitai, dvimetė mergaitė išvežta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Baimintasi vidinio kraujavimo.

Vaiką lanko baimės

Klaipėdietė pasakojo, kad medikai vaikui nustatė pilvo srities sumušimus. Tyliai pasidžiaugta, kad pavyko išvengti rimtesnių sužalojimų. Ji išleista gydytis į namus. Kaip sako mama – fiziniai sužeidimai praeis, tačiau nežinia, kaip teks tvarkytis su išaugusiomis vaiko baimėmis.

„Išgąstį patyrėme abi. Nežinia, kokios bus psichologinės pasekmės, tačiau matome išaugusias vaiko baimes, nerimą“, – pasakojo mažametės mama. Traumą patyrė ir greta buvęs ir viską matęs mažametis Saulės draugės sūnus.

Tą pačią dieną ji sužinojo, kad į vietą buvo atvykę ir policijos pareigūnai. Tačiau nieko neradę, išvyko.

„Išgirdau, jog mes neturime pretenzijų. Tačiau tai netiesa. Penktadienio vakarą mes nuvykome į Kretingos policijos komisariatą ir parašėme pareiškimą. Norime, kad būtų atliktas tyrimas ir paaiškėtų, ar buvo imtasi visų saugumo priemonių laikant tokius gyvūnus“, – aiškino Saulė.

Istoriją socialiniuose tinkluose paviešinusi moteris sulaukė daugybės žinučių. Mamos viena po kitos palaikė Saulę ir pasakojo patyrusios panašius išgyvenimus. Vienam vaikui jakas perbrėžė nugarą, alpaka apdraskė rūbus.

Išgirdau, jog mes neturime pretenzijų. Tai netiesa. Penktadienį nuvykome į Kretingos policijos komisariatą ir parašėme pareiškimą.

Komplekso valdytojai: „Yra ženklai“

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė teigė, kad pareiškimas iš tiesų gautas.
Iš pradžių esą policijos pareigūnus į vietą iškvietusi kažkokia moteris, ne nukentėjusioji. Vėliau pas Kretingos policininkus atvyko ir pati mama. Pareigūnai pradėjo rinkti medžiagą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./HBH poilsio ir pramogų kompleksas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./HBH poilsio ir pramogų kompleksas

Pati Saulė teigė, kad gyvūnas tikrai neatrodė išerzintas, agresyvus, todėl tokio jo elgesio negalėjo numatyti.

„HBH Lietuva” direktoriaus pavaduotoja Laura Matulevičiutė 15min teigė, kad nuo komentarų susilaikys.

Tačiau visgi pridėjo, kad žvėrinčiuje yra ženklai, primenantys lankytojams, jog čia – gyvūnų namai ir reikia elgtis atsargiai: neerzinti, netampyti ir neliesti. Taip pat ir tėvams primenama, kad šie atsakingi už savo vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius