-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 02

Ingrida Šimonytė: kelionės į Maltą mokytis anglų kalbos – nesuprantamas ES lėšų panaudojimo būdas

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad valdininkų kelionės į Maltą mokytis anglų kalbos yra netinkamas Europos Sąjungos (ES) lėšų panaudojimo būdas.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai ko tikrai galima atsisakyti. Tarkime, važiavimai mokytis anglų kalbos į Maltą man yra nesuprantamas ES lėšų panaudojimo būdas, todėl mano vadovaujamoje institucijoje tokių dalykų negali būti“, – dienraščio „Lietuvos žinios“ diskusijoje sakė finansų ministrė.

Žiniasklaidoje pernai skelbta, kad į Maltą mokytis anglų kalbos buvo išskridę keturi Vidaus reikalų ministerijos, tai planavo padaryti ir dešimtys Seimo kanceliarijos darbuotojų.

I.Šimonytė taip pat kritiškai atsiliepė apie didelio atgarsio sulaukusią dviejų Vyriausybės atstovų kelionę į Naująją Zelandiją, kurią vėliau atsisakyta apmokėti ES lėšomis.

Pasak ministrės, užuot Lietuvos pareigūnams patiems vykus pasisemti valstybės valdymo patirties, vertėjo pasikviesti specialistus iš šios šalies.

„Tai – puiki valstybė. Bet ne mums ten reikėtų važiuoti, o pasikviesti iš šios šalies specialistų, kad paaiškintų, kaip gali efektyviai veikti maža valdžia“, – kalbėjo ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius