-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 17

Iniciatoriams nepavyko surinkti parašų referendumui dėl jo procedūrų supaprastinimo

Tris mėnesius gyventojų parašus rinkusiems Pensininkų ir Lietuvos liaudies partijų atstovams nepavyko jų surinkti tiek, kad būtų rengiamas referendumas dėl Konstitucijos pataisos.
Airiai balsavo už fiskalinės drausmės sutartį.
Referendumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iniciatoriams dėl pataisos, kad iki 100 tūkst. parašų būtų nuleista kartelė dėl referendumo surengimo, pavyko surinkti mažiau nei šeštadalį reikiamo piliečių parašų skaičiaus, pirmadienį praneša dienraštis „Vilniaus diena“.

„Surinkome tikrai labai nedaug. Manau, iki 50 tūkst. Žmonės gana apatiški tokiems dalykams, nenori atskleisti savo asmens duomenų. Be to, šiemet žlugo ne viena referendumo iniciatyva, tad žmonės žiūri neigiamai ir sako: „Nėra prasmės pasirašyti, nes vis tiek nesurinksite“, – dienraščiui sakė Lietuvos liaudies partijos atstovas, vienas iniciatyvinės grupės narių Vaidotas Prunskus.

Parašų rinkimų lapus į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) referendumo iniciatoriai pristatys trečiadienį. Į iniciatyvinę grupę susibūrę Lietuvos pensininkų ir Lietuvos liaudies partijų atstovai rinko gyventojų parašus, kad būtų pakeistas Konstitucijos 9 straipsnis ir jame numatyta, jog „referendumas skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 100 tūkst. piliečių, turinčių rinkimų teisę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius