Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Inicijuojamas Vilniaus apygardos teismo pirmininko veiklos tyrimas

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas inicijuoja Vilniaus apygardos teismo pirmininko vykdomos vidinio administravimo veiklos (vadovavimo Vilniaus apygardos teismo organizaciniam darbui) neeilinį tikslinį patikrinimą.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Apeliacinio Teismo pranešime, tokį sprendimą LApT pirmininkas priėmė reaguodamas į kovo 23 d. incidentą šiame teisme ir kilus abejonėms, ar šiame teisme tinkamai vykdomas vidinis administravimas aukštos teismo pareigūnų profesinės kultūros srityje. Keliamos abejonės grindžiamos ir tuo, kad vakar dienos incidentą sukėlusiam teisėjui prieš ketverius metus jau buvo skirta drausminė nuobauda už teisėjų etikos normų pažeidimą – buvimą neblaiviu viešoje vietoje.

Kaip subjektas, vykdantis išorinį apygardų teismų administravimą, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas siekia kuo efektyviau ir operatyviau eliminuoti bet kokias aplinkybes, kenkiančias teismų autoritetui.

Tyrimo metu bus siekiama nustatyti, ar VAT pirmininkas ėmėsi visų priemonių, reikalingų užtikrinant aukštą pareigūnų profesinę kultūrą. Atlikus tyrimą, bus sprendžiama, ar yra pagrindų siūlyti apygardos teismo vadovui iškelti drausmės bylą. Tyrimas turi būti atliktas iki balandžio 24 d.

VAT vadovo bus prašoma tiksliai paaiškinti aplinkybes, susijusias su kovo 23 d. incidentu šiame teisme bei pateikti tikslius duomenis apie tai, kokios priemonės šiame apygardos teisme buvo įgyvendinamos nuo 2007 m. siekiant užtikrinti aukštą teismo pareigūnų profesinę kultūrą ir drausmę darbo metu.

Apie pradedamą tyrimą bus informuota Prezidentūra ir Teisėjų taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius