Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 13

Inovatyvus 15min projektas gavo „Google“ finansavimą

15min idėja kurti inovatyvią skaitmeninę platformą, kurioje vartotojai audio formatu galės klausytis portalo žurnalistų kuriamo turinio, gavo „Google“ įsteigto „The Digital News Initiative“ (DNI) fondo finansavimą.
Google
Google / 123rf.com nuotr.

Pagrindinė projekto mintis – suteikti galimybę portalo lankytojams klausytis profesionaliai įgarsintų straipsnių, išsamių tyrimų, personalizuoto turinio, muzikos ir pokalbių audio formatu mobiliuosiuose įrenginiuose ir kompiuteriuose. Planuojama, kad pirmojo 15min turinio skaitmeniniu audio formatu Lietuvos gyventojai galės klausytis jau 2018 m. antrąjį pusmetį.

Visame pasaulyje skaitmeninio audio turinio vartojimas auga itin sparčiai. Štai „Pew Research Center“ duomenimis, net 21 proc. amerikiečių 2016 m. klausėsi tinklalaidžių (angl. podcast) – tai 2,5 karto daugiau nei 2008 m. Audio knygų parsisiuntimas JAV per praėjusius metus išaugo trečdaliu.

Planuojama, kad pirmojo 15min turinio skaitmeniniu audio formatu Lietuvos gyventojai galės klausytis jau 2018 m. antrąjį pusmetį.

Toks žmonių susidomėjimas skaitmeniniu audio turiniu siejamas su išmaniaisiais įrenginiais, leidžiančiais klausytis norimo turinio tuomet, kai patogu. Prognozuojama, kad poreikis tokiam formatui tik augs ir dėl tokių balsu valdomų įrenginių, kaip „Google Home“.

„Žiniasklaidos verslas išgyvena didelę transformaciją ir mes nuolat ieškome naujų turinio pateikimo ir sklaidos formų, kurios būtų mėgstamos vartotojų. Pasaulinės tendencijos rodo, kad skaitmeninis audio turinys yra labai vertinamas, ir džiaugiuosi, kad, padedant „Google“ fondui, jį portalo 15min lankytojams galėsime pasiūlyti jau greitai“, – teigia 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas.

15min audio platforma ne tik gerins vartotojų patirtį, bet ir didins žiniasklaidos turinio prieinamumą žmonėms su regėjimo negalia. Žurnalistiniai tyrimai šiai socialinei grupei tiesiogiai beveik nėra pasiekiami. Sukūrus tokią platformą, neįgalieji galės sužinoti išsamesnę informaciją. Taip pat ši 15min idėja prisidės prie eismo saugumo gerinimo Lietuvoje.

Bendrovė „Google“ sukūrė specialųjį DNI fondą, siekdama skatinti Europos leidėjų inovacijas. Šiuo fondu siekiama remti aukštos kokybės žurnalistiką naudojant šiuolaikines technologijas ir inovacijas. Tarp DNI dalyvių yra tokie žurnalistikos gigantai kaip „The Associated Press“, „Le Figaro“, „Deutsche Welle“, „The Financial Times“. „Google“ per šį fondą jau skyrė daugiau nei 70 milijonų eurų daugiau nei 350 projektų 29 Europos šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius