-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 25

Inspektoriai apsilankė su Jurijumi Borisovu siejamose valdose: gali būti kreipiamasi į teismą

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) nurodė verslininkui Jurijui Borisovui nugriauti neteisėtai įrengtą požeminę šaudyklą Trakų rajone, tačiau iki šiol nėra aišku, ar tai buvo padaryta.
Jurijaus Borisovo vila šalia Trakų
Jurijaus Borisovo valdos Trakų apylinkėse / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„VTPSI atliko patikrinimą vietoje, kurio metu nenustatė jokių vizualių pokyčių, įrodančių, kad privalomasis nurodymas nugriauti požeminį statinį buvo įvykdytas paties statytojo.

Inspekcija įpareigojo statytoją iki birželio 26 d. pateikti įrodymus, jog jis statinį nugriovė. Jų nesulaukus, bus kreipiamasi į teismą dėl įpareigojimo įvykdyti privalomąjį nurodymą. Jeigu statytojas neįvykdys privalomojo nurodymo ir po teismo sprendimo priėmimo, jo įvykdymą teisės aktų nustatyta tvarka užtikrins pati VTPSI, o griovimo išlaidos bus išskaičiuojamos iš statytojo“, – teigė inspekcijos atstovas Albinas Keturka.

Statybos inspekcija, atlikusi specialius tyrimus, nustatė, kad viename iš su J.Borisovu siejamos bendrovės „Geovika“ valdomų sklypų Trakų rajone yra 309 m ilgio ir 3 m pločio požeminis statinys. Spėjama, kad tai yra šaudykla.

Inspekcijos specialistai pareikalavo sklypų Vainių ir Žerebėnų kaimuose savininkės pateikti informaciją, susijusią su požeminiu objektu. Bendrovės vadovė atsakė, kad sklypą įsigijo be statinių ir jokių statybos darbų jame nevykdė, o apie anksčiau vykdytus statybos darbus informaciją suteikti galėtų tik buvę jo savininkai Irina ir Jurijus Borisovai.

I.Borisova į inspektorių prašymą neatsiliepė ir nepatvirtino ankstesnių savo teiginių, todėl savavališkos statybos aktas surašytas J.Borisovui, kuris statinį turėjo pašalinti iki gegužės 14 dienos.

Turtą valdo J.Borisovo bendražygė

Iš pradžių turtą Takų rajone valdė J.Borisovas ir jo žmona Irina Borisova. Dabar sutuoktiniai skiriasi. Dabar turtą oficialiai valdo įmonė „Geovika“. „Geovika“ buvo įkurta 2012 metais, jai vadovauja J. Borisovo patikėtinė, jo įmonės „Avia Baltika“ Teisės departamento direktorė Jūratė Vainikonienė.

Nuo 2014 metų įmonė „Geovika“ turi Nyderlanduose registruotą vienintelį akcininką, labai mažą bendrovę „Dovecote Investments BV“. 2013 metais vienintelis įmonės UAB „Geovika“ akcininkas buvo J. Borisovas.

Tvora buvo neteisėta

Į aptvertą 150 hektarų teritoriją Trakų rajone patenka du ežerai ir miškas. Įstatymo nuostatos teigia, kad Lietuvoje draudžiama aptverti privačius miškus, taip pat ežerus. Tačiau buvo pasinaudota viena išimtimi – Trakų rajono savivaldybė 2009 metais leido aptverti teritoriją, nes joje turėjo būti laikomi laukiniai žvėrys.

Tačiau jokių laukinių žvėrių teritorijoje nebuvo laikoma, net nebuvo gautas tam reikalingas leidimas, taigi teritorija buvo aptverta neteisėtai. Tačiau kai institucijos pradėjo reikalauti tvoros nugriovimo, Aplinkos apsaugos agentūra 2016 m. liepos 8 d. išdavė UAB „Geovika“ 3 leidimus laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius