Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 18

Inspektoriai patikrino „Urmo“ prekeivius Kaune – pusė jų verčiasi neįregistravę veiklos

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistai kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno AVPK) pareigūnais tikrino UAB Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje esančios vaisių ir daržovių turgavietės prekeivių veiklą. Rezultatas – pusė daržovių ir vaisių prekeivių verčiasi neįregistravę veiklos.
Maisto pramonė
Vaisiai ir daržovės / Fotolia nuotr.

Atlikus 10 operatyvių patikrinimų, VMI inspektoriai nustatė 8 teisės aktų pažeidimų atvejus, penki iš jų dėl neregistruotos veiklos, kitais atvejais nustatyti pažeidimai dėl neišrašomų už prekes sąskaitų faktūrų pirkėjams, taip pat rasta prekių be įsigijimo dokumentų.

Nuo 6 val. ryto pradėjus patikrinimą. Keletas prekeivių tokiu ankstyvu metu nesitikėjusių sulaukti tikrintojų, pamatę mokesčių specialistus, paliko ir savo prekes, ir automobilius, aiškindami, kad neva šis turtas jiems nepriklauso.

Pamatę mokesčių specialistus, prekiautojai paliko ir savo prekes, ir automobilius, aiškindami, kad neva šis turtas jiems nepriklauso.

Viską stebėdami iš šalies šie asmenys teigė, kad nežino kieno tai automobiliai bei prekės, ir tik policijos pareigūnų dėka tokie pardavėjai buvo išaiškinti.

Paklausti kodėl vykdo prekybą neįregistravę veiklos, kai kurie bandė gintis, jog tai pirmasis kartas, kai jie atsivežė prekių iš Lenkijos tiesiog pabandyti, ar galima tokiu būdu uždirbti.

„Neįprastu laiku atlikus prekeivių patikrinimą, pasitvirtino rizika, jog didmeninę vaisių ir daržovių prekybą vykdantys asmenys nėra įregistravę individualios veiklos. Patikrinimų metu taip pat nustatyta, kad kai kurie prekeiviai prekiauja daržovių/vaisių dideliais kiekiais t.y. vykdo didmeninę prekybą, turėdami verslo liudijimus, nors verslo liudijimas suteikia teisę vykdyti tik mažmeninę prekybą“, – pranešime cituojama Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

VMI primena, kad išduotas prekybos verslo liudijimas nesuteikia teisės parduoti žemės ūkio ir maisto produktus tiems gyventojams, kurie turi įsigiję prekybos verslo liudijimus, t.y. perpardavinėja produktus. Prekiautojas, turintis verslo liudijimą, žemės ūkio ir maisto produktus gali parduoti tik galutiniam vartotojui.

Kauno AVMI specialistų teigimu, atliekamų patikrinimų metu įsitikinta, kad prekės buvo parduodamos tik dideliais kiekiais – dėžėmis, maišais, todėl tai akivaizdžiai patvirtina, jog prekės bus naudojamos ne saviems poreikiams, bet pardavimo tikslais.

VMI numato ir daugiau tokių operatyvių patikrinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius