Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 22 /20:20

Inspektoriai uždraudė prekiauti saldumynais su „Puponautais“

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta prekiauti ir nurodyta surinkti iš rinkos nesaugius čekiškus šokoladinius ir vanilinius pudingus su žaisliukais „Kids world dogs“ ir kakavos bei vanilės skonio pudingus su žaisliukais „Puponautai“.
Puponautai
Puponautai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Informaciją apie nesaugių saldumynų siuntą, išplatintą Europos Sąjungos (ES) valstybėse (Austrijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Maltoje, Rusijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Nyderlanduose ir Lietuvoje), pateikė Čekijos atsakinga institucija Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Kaip teigiama pranešime, ištyrus minėtus saldumynus Vokietijos akredituotoje laboratorijoje, juose buvo nustatyta vandenilio peroksido. Vandenilio peroksidas yra bespalvis, skystas vandenilio ir deguonies junginys, kurio neturi būti maisto produktuose.

Pagal gamintojo pateiktą informaciją, teršalai pudinguose galėjo atsirasti gamybos proceso metu per įrenginius, fasuojant pagamintą masę į pakuotes.

„Pagal gamintojo pateiktą informaciją, teršalai pudinguose galėjo atsirasti gamybos proceso metu per įrenginius, fasuojant pagamintą masę į pakuotes“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino siuntos gavėją – ,,Maxima LT, UAB“ didmeninės prekybos sandėlį ir nustatė, kad įmonė iš vokiečių didmenininko įsigijo 24 tūkst. vnt.  šokoladinių bei vanilinių pudingų su žaisliukais „Kids world dogs“ ir 31,2 tūkst. vnt. kakavos ir vanilės skonio pudingų su žaisliukais „Puponautai“.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti nesaugiais saldumynais, nurodė šiuos produktus surinkti iš rinkos ir saugiai sunaikinti.

Pirkėjai, įsigiję minėtų saldumynų, gali sugrąžinti juos pardavėjams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Sustabdė prekybą

Trečiadienį vakare komentarą išplatino ir „Maxima“

„Prieš kelias dienas gavome iš produkcijos gamintojo informaciją apie dviejų rūšių vienos iš partijų gaminius-Kakavos ir vanilės skonio pudingą ir šokoladinį ir vanilinį pudingą, į kuriuos, kaip įtariama, gamybos proceso metu pateko maisto gamyboje neleidžiamų medžiagų. Operatyviai reaguodami į šią mums Čekijos tiekėjo pateiktą informaciją ir siekdami prekiauti tik saugiais ir kokybiškais produktais, mes nedelsdami sustabdėme prekybą jais visose tinklo parduotuvėse: užblokavome šių produktų pardavimą per kasas,kad klientai jų negalėtų įsigyti, šios partijos produktus surinkome iš parduotuvių. Artimiausi metu produktai bus grąžinti gamintojui ir saugiai sunaikinti. Prevenciškai taip pat laikinai sustabdėme prekybą ir kitų rūšių bei partijų šio tiekėjo produktais. 

Šiandien šiuos produktus patikrino ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai. Kol kas iš  Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos oficialaus raštiško nurodymo stabdyti prekybą šiais produktais nesame gavę. Vis tik jais nebeprekiaujame savo iniciatyva, o savo klientus, įsigijusius šių dviejų rūšių produktus,raginame su pirkinių čekiu kreiptis į parduotuvę,kur produltas buvo įsigytas ir jiems bus sugrąžinti už pirkinį sumokėti pinigai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius