-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 11

Internautai juokiasi iš Eligijaus Masiulio versijos apie paskolą

Po keturių mėnesių tylos šią savaitę prabilęs kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sulaukė internautų pajuokos.
Internautai juokiasi iš Eligijaus Masiulio
Internautai juokiasi iš Eligijaus Masiulio

E.Masiulio socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtas laiškas, kurį pirmiau paviešino 15min, sulaukė kelių šimtų komentarų. Dauguma E.Masiulio draugų ir sekėjų rašė nepatikėję jo versija ir publikavo įvairias nuotraukas ir vaizdo įrašus apie melagius.

Taip pat per kelias savaites buvo sukurtas ne vienas memas apie pas E.Masiulį rastų pinigų kilmę ir jo versiją apie paskolą.

Progai pajuokauti neatsispyrė ir verslas. Istoriją su skolintais pinigais alkoholio dėžutėje pasigavo bankas DNB, pasiūlęs paskolą, kurios nereikės slėpti butelio dėžutėje.

E.Masiulis tikina, kad 90 tūkst. eurų grynaisiais be notarinės sutarties pasiskolino iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Kiti pareigūnų rasti grynieji pinigai esą buvo jo ir jo šeimos „akumuliuotos“ lėšos.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E.Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju – Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, „MG Baltic“ koncerno atstovui R.Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

E.Masiuliui buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Sulaukęs įtarimų E.Masiulis pats atsisakė Seimo nario mandato ir sustabdė savo narystę Liberalų sąjūdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius