Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Internete – išsami Vilniaus namų šilumos suvartojimo statistika

Norint sužinoti, kiek kuris Vilniaus daugiabutis suvartoja šilumos, nuo šiol užteks aplankyti vieną interneto tinklalapį. „Vilniaus energija“ savo interneto svetainėje įdiegė sprendimą, leidžiantį sužinoti visų centralizuotai šildomų sostinės daugiabučių šilumos suvartojimo statistiką.
Klaipėdiečiai už šildymą ir šiltą vandenį įsiskolinę beveik 13 mln. Lt.
Vilniečiams suteikiama galimybė palyginti, kiek šilumos suvartoja jų ir kaimynų namas. / „Scanpix“ nuotr.

Esą tai bus itin modernus ir patogus įrankis, kuris leis gyventojams įvertinti savo namo būklę, palyginti ją su kaimyniniais, senesniais ar naujesniais namais. „Tikimės, kad ši galimybė paskatins vilniečius ieškoti sprendimų, kurie leistų taupyti energiją – atnaujinti neefektyviai šilumą vartojančius namus“, – sakė  „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Anot R.Germano, bendrovės įdiegtas sprendimas taip pat pasitarnaus visiems, kurie ieško informacijos apie namą, kuriame planuoja įsigyti ar išsinuomoti butą.

„Kaip ant delno pateikiame visų praėjusio ir šio šildymo sezono mėnesių vidutinį suvartojamos šilumos energijos kiekį“, – teigė R.Germanas.

„Vilniaus energijos“ svetainėje įvedus pageidaujamo daugiabučio adresą, pateikiama ir vidutinė mėnesio šildymo kaina, lauko oro temperatūra, vėjo greitis. Taip pat – informacija, kokia bendrovė ar bendrija administruoja namą.

„Lygindami skirtingų namų šilumos suvartojimo išklotines nesunku pastebėti, kad net ir panašaus amžiaus daugiabučiuose statistika gali radikaliai skirtis. Nuo šiol kiekvienas gali savo akimis įsitikinti, kad mokėjimai už šildymą yra tiesiogiai susiję su suvartojamos šilumos kiekiu“, – įsitikinęs R.Germanas.

Centralizuotai šildomų Vilniaus daugiabučių namų šilumos suvartojimo statistiką rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius