Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Internete – pamokos riaušininkams

Virtualioje erdvėje nevaržomai platinamos instrukcijos, kurios verčia sunerimti pareigūnus, mat jose aiškinama, kaip neutralizuoti ašarinių dujų poveikį ar kaip apsunkinti policininkams darbą atpažįstant riaušių dalyvius, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Protesto mitingas sausio 16 d.
Sausio 16 dienos protesto mitingas Vilniuje / 15min.lt skaitytojo Igorio Michailovo nuotr.

Dienraščio teigimu, viename neseniai vykusiame mitinge buvo dalijami lankstinukai „Protestuotojo ABC“. Juose – instrukcijos, kaip galima pasipriešinti teisėsaugai. Pateikiami praktiniai patarimai, kaip elgtis per įvairius mitingus. Bene įdomiausi patarimai – kaip elgtis, jeigu sulaikomas protesto mitinge dalyvaujantis bičiulis. Tuomet esą reikėtų pradėti rėkti „mentai už nieką sulaiko žmogų“, „mentai už nieką muša žmogų“, „mentas sadistas, mentas nusikaltėlis“.

Pasak dienraščio, nemažai tokių instrukcijų yra viename interneto tinklalapyje, kur tiksliai ir nuodugniai aprašyta, kaip pažeisti įstatymą ir likti nesučiuptam.

Žinios, kad internete galima rasti instrukcijų, kaip pasigaminti preparatų, bent iš dalies neutralizuojančių specialiųjų pajėgų prieš riaušininkus naudojamas priemones, nemaloniai nustebino Viešojo saugumo tarnybą, kuri yra specialiai paruošta tramdyti neramumus. Kaip dienraščiui teigė Viešojo saugumo tarnybos Tarptautinio bendradarbiavimo ir viešųjų ryšių departamento vadovas kapitonas Evaldas Vaitkus, lankstinukų ir publikacijų internete turiniu turėtų susidomėti Generalinė prokuratūra bei Valstybės saugumo departamentas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius