Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 29

Internetiniuose komentaruose dainininkę Berneen įžeidusiam kauniečiui skirta bauda (atnaujinta 13.53 val.)

780 litų – tokią baudą Kauno miesto apylinkės teismas skyrė dainininkę ir laidų vedėją Berneen Čerešką internete komentarais įžeidinėjusiam kauniečiui Arvydui P.
Berneen
Berneen / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Internetas Berneen

Apie tai pranešė portalas delfi.lt, kuriame ir buvo publikuotas minėtas komentaras. Teisėjų kolegija nusprendė, kad internete apie atlikėją įžeidžiantį komentarą parašęs neįgalus 48 metų vyras tyčiojosi, niekino ir skatino diskriminuoti žmonių grupę dėl rasės. Už tai vyrui teismas skyrė 6 MGL baudą – 780 litų. Pinigus kaunietis turės sumokėti į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą.

Teismų duris kaunietis turėjo varstyti po to kai, pakomentavo internete išspausdintą vieną iš publikacijų apie dainininkės Berneen užpuolimą. Prie straipsnio apie dainininkę sumušusią apsaugos savanorę Violetą Iljinych, kaunietis paliko tokio turinio žinutę: „Mažai gavo arba išvis negavo, nes jeigu būtų gavusi, nesiskųstų. Reikėtų visus juodašiknius išvaryti iš Lietuvos“. Patrauktas baudžiamojon atsakomybėn kaunietis vėliau gailėjosi savo žodžių ir pripažino kaltę.

Prašymą prokuratūrai pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos diskriminacijos įteikė Žmogaus teisių stebėjimo institutas. Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija taip pat nusprendė, kad skaitytojo komentaras kursto rasinę neapykantą.

Trečiadienį 15min kalbinta B.Čereška tikino apie tokį teismą ir jo sprendimą nieko nežinojusi. Tačiau išgirdusi, kad ją ir kitus tamsiaodžius komentaruose užgauliojęs kaunietis gavo baudą, džiaugėsi.

„Aš nieko nesu girdėjusi apie šį teismą“, – neslėpdama didžiulės nuostabos sakė Berneen. Mergina prisipažino, kad kai tik atvyko į Lietuvą ir pradėjo populiarėti, kartais dirstelėdavo į internetinių portalų komentarus, bet dabar jai tai neįdomu. „Ten aš perskaitydavau labai daug blogų dalykų, užgauliojimų. Ten žmonės tik blogybes rašo. Dabar apie save gandus išgirstu tik iš draugų. Manau, jei žmogus neturi ką gero pasakyti, tai lai geriau išvis patylėtų“, – įsitikinusi mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius