Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 05 04

Interneto žiniasklaidos asociacija sieks etiško elgesio internete

Į asociaciją susibūrę Lietuvos naujienų portalai, tarp kurių yra ir 15min.lt, ketina siekti etiškos interneto žiniasklaidos.
Pigesnių drabužių, knygų, dovanų galima rasti internete
Internetas / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Internetas

„Norime, kad žmonės galėtų laisvai reikšti mintis, tačiau ir laikytųsi etikos“, – BNS sakė naujai įkurtos Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovė Aistė Žilinskienė.

Pasak jos, pagrindinį dėmesį asociacija skirs žodžio laisvei užtikrinti, tačiau sieks, kad žmonės laikytųsi ir etiško komentavimo taisyklių. Asociacija ketina turėti ir savo etikos kodeksą.

A.Žilinskienė sakė, kad į asociaciją susibūrę naujienų portalai sieks išvengti bandymų apriboti nuomonės laisvę ir kaip pavyzdį pateikė vienos Seimo narės bandymą pasiekti, jog reiškiamą nuomonę būtų privaloma pagrįsti faktais.

Augant žiniasklaidai internete, pasak A.Žilinskienės, tinklapių autoriai siekia, jog elektroninėje erdvėje būtų išlaikytos etiško elgesio taisyklės – šiuo metu daugiau nei 40 Lietuvos naujienų portalų susivienijo projektui neburnok.lt, kuriuo siekiama paskatinti naujienų portaluose bei forumuose savo nuomonę reikšti etiškai ir būti tolerantiškais, neskleisti neapykantos, smurto.

Pasak A.Žilinskienės, steigiamasis Interneto žiniasklaidos asociacijos susirinkimas įvyko dar pernai lapkritį, tačiau tik praėjusią savaitę ji buvo oficialiai įregistruota Registrų centre.

Į asociaciją susibūrę didžiausi Lietuvos naujienų portalai: delfi.lt, alfa.lt, lrytas.lt, bernardinai.lt, balsas.lt, lrt.lt, 15min.lt ir trys bendrovės "Diena Media News" valdomi naujienų portalai –vilniaus.diena.lt, kauno.diena.lt ir klaipeda.diena.lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius