Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 01

Irena Degutienė apie dramą Garliavoje: teismo sprendimus būtina vykdyti

Seimo pirmininkė Irena Degutienė atvirai kalba apie tai, kad mažoji Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra yra nuskriausta suaugusiųjų. Tačiau teismo sprendimas turėtų būti vykdomas, nors I.Degutienė tikra – mergaitės valia ir interesai yra svarbiausi.
Drąsiaus Kedžio šalininkų plakatai
Seimo pirmininkė mano, kad negalima nepaisyti mergaitės valios ir interesų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paklausta apie įvykius Garliavoje, kur D.Kedžio dukra Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimu dar penktadienį, gruodžio 30 dieną turėjo būti perduota motinai L.Stankūnaitei, tačiau mergaitės globėja, D.Kedžio sesuo teisėja Neringa Venskienė to nepadarė, I.Degutienė neslėpė, kad tai, jos manymu, viena skaudžiausių ir nemaloniausių praeitų metų temų, kuri toliau rutuliosis ir šiemet.

„Turbūt kai mes kalbame apie džiaugsmą, apie gėrį, tai pirmiausia turime omenyje vaikus. Šita mergaitė tikrai yra suaugusiųjų nuskriausta. Tą aš drąsiai sakau. Ji tapo kaip ir įkaitė kažkokios nesantaikos, apie kurią aš negalėčiau kalbėti ir spręsti, nes duomenys yra tik tokie, apie kokius skaitau žiniasklaidoje. Jie patys turi viską išsiaiškinti“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

I.Degutienės teigimu, situacija neturėtų būti tokia, kokia susiklostė šiandien. „Kaip valstybės pareigūnė, galiu pasakyti, kad mes gyvename laisvoje, demokratiškoje, teisinėje valstybėje. Yra priimtas teismo sprendimas ir teismo sprendimus reikia vykdyti. Kitas dalykas – be abejo, mergaitės valia, jos interesai turi būti vieni iš svarbiausių“, – sakė viena populiariausių politikių.

Seimo vadovė įsitikinusi, kad prievartos perduodant mergaitę mamai negalima imtis. Teismo sprendimų vykdymą prižiūrinčios instancijos viską privalo padaryti „humaniškai, proto ribose“. „Svarbiausia, kad tas vaikas dar labiau nebūtų traumuotas“, – pabrėžė I.Degutienė.

Nors teismas įpareigojo tai padaryti, N.Venskienė ir kiti mergaitės tėvo artimieji nežada mergaitės atiduoti, jei ji pati savo noru neišeis iš namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius