-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 20

Irena Degutienė: „Lietuva neteko tikro savo bičiulio – Vaclavo Havelo“

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, pradėdama Seimo antradienio plenarinį posėdį, priminė, kad prieš dvi dienas, sekmadienio rytą Čekija, visa Europa ir visas pasaulis neteko svarbaus žmogaus – disidento, dramaturgo ir politiko – Vaclavo Havelo.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Vaclavas Havelas Lietuvai visada buvo išskirtinai artima asmenybė. Tai, ką Jis kaip dramaturgas ar disidentas, šalies vadovas ar tiesiog žmogus rašė ir kalbėjo apie laisvę ir tiesą, apie tautos ir žmogaus teises, apie būtinybę nesitaikyti su prievarta, dažniausiai buvo sakoma apie čekų tautą, tačiau tuos žodžius pačia atviriausia širdimi suvokė ir priėmė visi geranoriški Rytų ir Vidurio Europos žmonės, taip pat ir Lietuvos žmonės“, – sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad daugeliui žmonių, vienaip ar kitaip dalyvavusių ir pergyvenusių Lietuvos ir visos Vidurio Europos virsmą, Vaclavas Havelas buvo XX amžiaus antrosios pusės kovos už laisvę simbolis.

„Vaclavas Havelas Lietuvą vadino šalimi, kuriai daugiau nei daugeliui kitų teko kovoti už tautinį savarankiškumą ir kultūros savitumą. Lietuva neteko tikro savo bičiulio, padėjusio mums sunkiausiomis naujausios istorijos akimirkomis – kovos dėl laisvės ir valstybingumo akimirkomis“, – sakė I. Degutienė.

Paminėdama šviesų Vaclavo Havelo atminimą Seimo Pirmininkė pacitavo vieną Jo mintį, kuri patvirtina, kodėl Vaclavas Havelas buvo vadinamas viso Pasaulio sąžinės ambasadoriumi:
„Daugiausia padarysime pasauliui, jeigu tiesiog veiksime pagal sąžinės balsą, kaip, mūsų nuomone, turėtų elgtis kiekvienas“.
Seimas pagerbė Vaclavo Havelo atminimą tylos minute.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius