Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 03

Irena Degutienė: Lietuva remia Ukrainos ir ES suartėjimą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, kad Lietuva remia Ukrainos ir Europos sąjungos (ES) suartėjimą ir pagal išgales talkins šiuose procesuose, tačiau pabrėžia, kad norint sklandžios eurointegracijos neturi likti neatsakytų vidaus politikos klausimų.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tai ji pareiškė po susitikimo su Vilniuje šeštadienį viešinčiu Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Volodymyru Lytvynu.

„Šis suartėjimo procesas turi būti sklandus ir todėl būtina pasiekti, kad jam galinčios trukdyti kliūtys būtų panaikintos. Nebeturi likti abejonių ir neatsakytų klausimų apie procesus Ukrainos vidaus politikoje, valdžios santykius su opozicija. Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas mane patikino, kad demokratijos standartų atitikimas yra principas, kurio Ukraina laikosi siekdama pažangos santykiuose su Europos Sąjunga“, – po susitikimo Seimo pirmininkės sekretoriato išplatintame pranešime cituojama I.Degutienė.

Parlamento vadovė paragino Ukrainą siekti kuo greičiau pabaigti derybas dėl Ukrainos ir ES laisvos prekybos sutarties.

„Pirmiausia Ukraina turėtų užbaigti derybas su Europos Sąjunga dėl laisvos prekybos sutarties. Toks žingsnis patvirtintų Ukrainos esminį apsisprendimą siekti gilesnės europinės integracijos ir taptų pirmąja ir pavyzdine laisvosios prekybos sutartimi, pasirašyta Rytų partnerystėje. Manau, kad ši sutartis galėtų padidinti ir Ukrainos tarptautinį autoritetą“, – sakė I.Degutienė.

Šeštadienį Seimo pirmininkė ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas taip pat dalyvaus Vilniuje pastatyto paminklo ukrainiečių tautos poetui, dailininkui ir mąstytojui Tarasui Ševčenkai atidengimo ceremonijoje.

Šiemet minimos 150-osios T.Ševčenkos mirties metinės.

Antrą kadenciją Ukrainos Aukščiausiajai Radai vadovaujantis V.Lytvynas į Kijevą išvyks šeštadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius