-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 11

Irena Degutienė: Lietuva turi tapti teisingesnė

Dvidešimt vieneri laisvės metai yra pakankamas laikas atsikratyti sovietinio palikimo, išmesti jį iš minčių ir darbų, tapti iš tikrųjų laisviems, o kartu ir labiau pasitikintiems bei teisingesniems, įsitikinusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Lietuvai būtina susitelkti, ji turi tapti vieningesnė, labiau pasitikinti, žmogiškai šiltesnė ir, be abejo, teisingesnė. Kaip jau minėjau anksčiau, Lietuvai būtina susigrąžinti Kovo 11-osios dvasią“, – penktadienį Seime sveikindama visus su Nepriklausomybės atkūrimo diena, sakė Irena Degutienė.

Pasak jos, 1990-ųjų Kovo 11-ąją Lietuva įrodė, kad lietuviai gali padaryti labai didelius darbus, „tereikia tikėjimo ir pasitikėjimo – žmogumi, tauta, valstybe, Aukščiausiuoju“.

Pavargusi nuo kasdienio ir istorijos melo, nuo priverstinės veidmainystės, Lietuva kilo į tautinį atgimimą, ėjo į Nepriklausomybę ir 1990-ųjų kovo 11-ąją tai įvyko. „Greičiau nei po metų savo tos dienos ryžtą ir viltį jau turėjome ginti krauju, o apie tautos prisikėlimą ir šventą auką buvo parašyti tokie žodžiai: „Pabudome laisvei – ir iš karto prieš mus iškilo tankai ir automatų vamzdžiai. Beginklė, tiktai su užrašu „Lie–tu–va!“ lūpose, tauta atrėmė agresiją ir atsiklaupė apraudoti žuvusiųjų. Padėjome ant jų kapų amžiną skausmo ašarą, nevystančią meilės gėlę ir neužgesinamą atminties žvakę. Tapom didesni žuvusiųjų didvyriškumu, jų stovėjimu ir laikymusi. Tie žmonės nepozavo mirčiai ir fotoobjektyvui – jie buvo laisvi, ir už tai vienus sutraiškė tankai, kitus pakirto automatų serijos. Jie išėjo į amžinąją Lietuvą“. Šiuos žodžius parašė neseniai mus palikęs tautinės atminties saugotojas, Sąjūdžio dainius, šviesaus atminimo poetas Justinas Marcinkevičius“, – kalbėjo I.Degutienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius