Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 06

Irena Degutienė: nereikia dramatizuoti situacijos

Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė sako, jog nereikia dramatizuoti situacijos premjerui Andriui Kubiliui šalies vadovei Daliai Grybauskaitei perdavus teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą liberalcentristą Raimundą Palaitį.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

I.Degutienės vertinimu, pasitraukdama iš koalicijos Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) pasielgtų neišmintingai, ypač turint mintyje, kad šioje Vyriausybėje jau keitėsi ne vienas ministras ir iš deleguotų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD). Tačiau net ir LiCS pasitraukimo atveju parlamento vadovė mato galimybių Ministrų kabinetui toliau dirbti.

„Nereikia dramatizuoti situacijos, kai buvo Gedimino Kirkilo Vyriausybė, pirmą kartą buvo Lietuvoj situacija, kai buvo mažumos Vyriausybė. Šiandien mes turime tą patirtį, aišku, būtų gaila, nes mes tikrai sėkmingai trejus su puse metų dirbome šitoje koalicijoje, sprendėme sudėtingas problemas. Ir dabar jei liberalcentristai pasiryžtų tokiam žingsniui, tai nebūtų išmintingas jų pasirinkimas“, – antradienį žurnalistams sakė parlamento vadovė.

„Kitas dalykas, daug ministrų pasikeitė Vyriausybėje – ir iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pusės, ir ta koalicija nesugriuvo. Dar vieno ministro pakeitimas kitu liberalcentristų ministru nesukeltų jokių pasekmių“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Ji taip pat tvirtino, kad premjeras teikdamas atleisti ministrą pasielgė teisingai, o vidaus reikalų ministro sprendimą atleisti Finansinių nusikaltimų tarnybos (FNTT) vadovus, kas ir sukėlė konfliktą koalicijoje, vadino smūgiu teisingumui.

„Svarbiausia, tai vertinu kaip galimybę atstatyti teisingumą, kai buvo atleisti Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas. Turėdami Antikorupcijos komisijos išvadas, matome, kad žmonės, kurie daug metų dirbo Lietuvos valstybei, kovojo su nusikalstamumu, ir tikrai yra vieni iš tų, kurie daugiausia išaiškino baisių Lietuvoj nusikaltimų, vienu ypu arba vienu įsakymu buvo atleisti. Taip turbūt buvo suduotas smūgis bendrai teisingumui, visai tiek kriminalinei tarnybai, tiek pačiai FNTT“, – kalbėjo I.Degutienė.

Ji taip pat sakė nesiimsianti vertinti, ar šalies vadovė pagal premjero teikimą atleis ministrą: „Aš nenorėčiau prognozuoti arba spėlioti, kokie bus prezidentės žingsniai, čia yra prezidentės sprendimas.“

Premjeras A.Kubilius antradienį perdavė prezidentei D.Grybauskaitei teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą R.Palaitį. Prezidentė sprendimą žada priimti kitą savaitę, po susitikimo su ministru ir jį delegavusios Liberalų ir centro sąjungos pirmininku Algiu Čapliku.

R.Palaitį premjeras siūlo atleisti po to, kai šis atsisakė į pareigas grąžinti anksčiau atleistus FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą. Juos ministras atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento informacija apie poligrafu atliktus tyrimus dėl informacijos nutekėjimo žiniasklaidai teisėsaugai planuojant veiksmus dėl banko „Snoras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius