-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05

Irena Degutienė: nusprendusi už renovacijos pinigus pirkti sraigtasparnius, Vyriausybė elgiasi kaip geras šeimininkas

Nusprendusi pirkti gelbėjimo sraigtasparnius iš namų renovavimui nepanaudotų Europos Sąjungos (ES) lėšų, Vyriausybė elgiasi kaip geras šeimininkas, sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Parlamento vadovė pabrėžė, kad nepanaudojus pinigų juos tektų grąžinti į ES biudžetą.

„Šiandien mums reikia patiems sau atsakyti į klausimą, ar taip – pripažįstant, kad nepakankamai efektyviai ir greitai buvo sprendžiamas daugiabučių renovavimo klausimas, tuos nepanaudotus pinigus grąžinti, liaudiškai tariant, į Briuselį, ar panaudoti mums labai svarbiems dalykams, tai yra, sraigtasparnių nupirkimui. Čia ir yra tas esminis klausimas. Manau, kad šiandien Vyriausybė elgiasi kaip geras šeimininkas“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusį šeštadienį sukritikavo Vyriausybės sprendimą pirkti sraigtasparnius iš namų renovacijai nepanaudotų ES lėšų, sakydama, kad reikėjo ieškoti kitų šaltinų. Kartu ji patvirtino, kad Lietuvai tikrai reikia sraigtasparnių.

Liberalios pakraipos koalicijos partneriai paragino atšaukti sprendimą įsigyti sraigtasparnius iš daugiabučių namų renovacijai skirtų, bet nepanaudotų ES lėšų. A.Kubilius anksčiau yra sakęs, jog tokį koalicijos partnerių elgesį lemia artėjantys Seimo rinkimai.

Iš viso iki 2015 metų daugiabučių renovacijai turėtų būti įsisavinta apie 514 mln. litų, tačiau Europos investicijų bankas (EIB) paskaičiavo, kad Lietuvai pavyks įsisavinti tik apie 376 mln. litų.

Lietuva planuoja įsigyti vidutinės klasės sraigtasparnius, kurie turėtų būti skirti civilinių užduočių vykdymui. Pirmasis iš jų turėtų būti pateiktas iki 2015 metų balandžio, kiti du – iki tų pačių metų rugsėjo. Sraigtasparnius būtina įsigyti iki 2016 metų, nes tuomet baigiasi dabar naudojamų rusiškų sraigtasparnių Mi-8 tarnavimo resursas.

Kai kurie ekspertai perspėjo, kad Lietuvai neturint tinkamų sraigtasparnių, gali sutrikti NATO oro policijos misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius