-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 18

Irena Degutienė pasveikino atkurtos Lietuvos valstybės pirmąjį vadovą, profesorių Vytautą Landsbergį

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pasveikino garbingą 80 metų Jubiliejų švenčiantį atkurtos Lietuvos valstybės pirmąjį vadovą, profesorių Vytautą Landsbergį.
Minėjimo akimirka
Vytautas Lansbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apie tokias asmenybes kaip Jūs kartais sakoma: tai – gyvi istorijos liudininkai. Tačiau, kalbant apie Jus, reikia padaryti esminę korekciją: buvote ir esate ne istorijos liudytojas, o istorijos kūrėjas.

Dirbote Sąjūdyje ir Atkuriamajame Seime, vadovavote, gynėte tikrąsias vertybes Lietuvos politikoje, ir visada, kartais sulaukdamas pelnyto įvertinimo, kartais – nepelnyto nuvertinimo ar net įžeidimų, likote bekompromisis tiesos gynėjas.

Kad ir kokia nepatogi ta tiesa būtų kai kuriems ją girdintiems, kad ir kaip norėtųsi kai kurioms jėgoms Jūsų vardą ir pavardę ištrinti iš Lietuvos istorijos ar bent jau pasiekti, kad jie čia būtų įrašyti ne tokiomis ryškiomis raidėmis“, – sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pabrėžia, kad mąstančioji Lietuva, laisvę vertinančioji ir ginančioji Lietuva, sąžinei ir tiesai įsipareigojusi Lietuva žino ir visada žinos, kam ji turi būti dėkinga už paskelbtą ir apgintą Kovo 11-ąją, už tai, kad atsilaikėme Sausio 13-ąją, už tai, kad Lietuvos politika iki šiol netapo vien sandėrių menu, bet buvo priversta laikytis ir padorumo, sąžinės, tiesos orientyrų.

„Nuoširdžiai dėkoju Jums už moralinės stiprybės ir drąsos pamokas, už nepakartojamą indėlį į kovą už Lietuvos laisvę ir tos laisvės įtvirtinimą.

Už visus pasakytus ir parašytus žodžius, kurių tikslas visada buvo ir šiandien lieka vienas – laisvas žmogus laisvoje valstybėje. Dėkoju Jums už tarnystę mūsų kultūrai ir tautinės atminties pilnatvei, už nuolatines pastangas daryti viską, kad Lietuva būtų šviesesnė, teisingesnė, išmintingesnė“, – teigia I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė V. Landsbergiui linki fizinės ir moralinės stiprybės, stiprios sveikatos ir kuo didžiausios šalia esančių žmonių šilumos, meilės ir sėkmės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius