Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 12

Irena Degutienė: šios valdžios bruožas – daug žadėti arba neturint dalinti

Šios dienos „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ su žurnalistu Raigardu Musnicku kalbėjusi Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė, Seimo pirmininkės pavaduotoja Irena Degutienė aptarė prasidedančią Seimo rudens sesiją ir darbų programą. I. Degutienė teigė, jog peržiūrėjusi programą pasigenda esminių, strateginių, struktūrinių reformų įvairiose srityse, apie kurias buvo skelbiama tiek prieš rinkimus, tiek ir Vyriausybės programoje.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / BFL nuotr.

„Ši Vyriausybė ir šios kadencijos Seimo dauguma savo pateiktoje Vyriausybės programoje buvo numačiusi struktūrines „Sodros“ reformas. Praėjo jau dveji metai, tačiau jokių pokyčių ar siūlymų mes nematome ir nežinome, kada išvysime. Taigi išvis kyla abejonių, ar išvysime, nes artėja savivaldos rinkimai, po to artės Seimo rinkimai ir, kaip žinote, prieš rinkimus valdantieji nieko nedaro ir reformos sustoja“, – teigė Seimo vicepirmininkė.

Kalbėdama apie aktualijas I. Degutienė teigė, jog šiandieninė situacija Europoje gali sukurti panašią situaciją kaip krizės metais, kuomet reikėjo daryti nepopuliarius sprendimus, o kiekvienas pažadas turėjo būti labai gerai pasvertas. Seimo vicepirmininkė interviu teigė, jog šiuo metu situacija pagerėjo, ekonomika auga, tačiau geopolitinė situacija gali diktuoti savo sąlygas.

„Žmones „penėti“ pažadais labai lengva, tačiau daug skausmingiau pažadėti ir neištesėti. Šios valdžios, ypač socialdemokratų, būdingas bruožas, daug žadėti arba neturint dalinti, o vėliau po manęs nors ir tvanas. (...) Reikia didinti minimalią mėnesinę algą, finansavimą krašto apsaugai, nes situacija pati diktuoja tokias sąlygas, tačiau reikia viską tiksliai susiskaičiuoti. Aš jau nekalbu apie tai, kad dar reikia juodai dienai pasitaupyti. Kyla klausimas, ar mes galime taip lengvai žadėti. Taigi balanso iš šiandieninės valdžios, kaip geram ūkininkui pasiskaičiavus, kiek aš susitaupysiu, kiek ir kur aš galiu išleisti – nėra“, – teigė I. Degutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius