-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 14 /14:57

Irena Degutienė siūlo pirmalaikius rinkimus liepą, prieš tai priėmus sprendimus dėl energetikos projektų

Seimo pirmininkė Irena Degutienė siūlo pirmalaikius Seimo rinkimus surengti liepos mėnesį, prieš tai priėmus strateginius sprendimus dėl energetikos projektų.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes galime geranoriškai susitelkę išspręsti visus strateginius klausimus, energetikos klausimus gegužės – birželio mėnesį, pabaigiam pavasario sesiją ir užbaigiam kadencijąir liepos mėnesį darome išankstinius rinkimus“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

I.Degutienės teigimu, prezidentei Daliai Grybauskaitei nusprendus neatleisti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, parlamente dar išaugo „politinė trintis“, todėl organizuoti Seimo darbą yra sudėtinga.

Pasak parlamento vadovės, apsispręsdami dėl pirmalaikių rinkimų politikai taip pat galėtų paskelbti „moratoriumą visoms interpeliacijoms, laikinosioms komisijoms“.

„Visos aistros būtų nugesintos, būtų po rinkimų naujas Seimas, nauja Vyriausybė, ir galima jau rudenį normaliai ateiti į normalią rudens sesiją ir pradėti nuo nulio darbą“, – sakė I.Degutienė.

Seimo pirmininkė pripažino, kad jos siūlymui nepritaria kai kurie Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos bendražygiai, ir dar neaišku, ar tai sulauktų 85 Seimo narių paramos, kurios reikia pirmalaikiams rinkimams skelbti.

Opozicinės Socialdemokratų, Darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijos antradienį paskelbė remiančios pirmalaikių Seimo rinkimų idėją.

Pavasario Seimo sesijoje parlamentarams ketinama pateikti įstatymų projektus, kurie svarbūs vystant Visagino atominės elektrinės ir suskystintų gamtinių dujų terminalo projektus.

Eiliniai Seimo rinkimai planuojami spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius